Най-накрая легендарната трилъчева звезда в автомобилния свят се появи в

...
Най-накрая легендарната трилъчева звезда в автомобилния свят се появи в
Коментари Харесай

Mercedes-AMG ONE 2023: хиперавтомобил с мощност 1049 к. с. , задвижван от двигател от Формула 1

Най-накрая именитата трилъчева звезда в автомобилния свят се появи в предната част на съвременен хиперавтомобил.

От десетилетия Mercedes-Benz потвърждава своите спортни и моторспорт умения с невероятните си спортни тимове и AMG Performance House, които преобладават по пътищата и пистите в целия свят. След 55-годишната история на AMG, основана през далечната 1967 година, е пристигнало времето Mercedes-AMG да навлезе на кръга на хиперавтомобилите.

 

Това е мощно конкурентно пространство, в което марките показват най-хубавото, което могат да предложат на четири колела, когато става въпрос за разкош, продуктивност, технологии и най-съвременни инженерни решения и нововъведения, и за благополучие спортният опит на Mercedes-AMG има какво да предложи на новия Mercedes-AMG ONE.

 

 

Новият хибриден хиперавтомобил AMG ONE придвижва на пътя технологията, която оказа помощ на Mercedes-AMG да господства във Формула 1. Четири електромотора и 1,6-литров V6 мотор се комбинират, с цел да обезпечат на Mercedes-AMG ONE 1 049 конски сили, а оптималната скорост би трябвало да бъде лимитирана до невероятните 219 км/ч. Имайте поради, че този 1,6-литров мотор е същински мотор от Формула 1, макар че е модифициран.

 

Заедно с монокок, карбонова каросерия, задвижване на всички колела AMG Performance 4MATIC+, дейна аеродинамика и още технологии, Mercedes-AMG ONE ще бъде страховито динамичен и мощен автомобил. Електрическите мотори извършват голям брой функционалности - един е интегриран в турбокомпресора, с цел да понижи забавянето, различен е обвързван с коляновия вал, а последните два задвижват предните колела. Въпреки че моторът от Формула 1 не може да се върти толкоз високо, колкото спортния си аналог, той доближава невероятните 11 000 об/мин.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР