Най-накрая добра новина от Турция. След ужасяващото земетресение в южната

...
Най-накрая добра новина от Турция. След ужасяващото земетресение в южната
Коментари Харесай

Спасиха 10-годишно момиченце изпод струтил се блок в Турция ВИДЕО

Най-накрая добра вест от Турция. След ужасяващото земетресение в южната ни съсесдка и стотиците жертви, избавителни екипи в град Османийе съумяха да извадят оживяло 10-годишно момиченце от руините на срутила се постройка.

Високият блок е рухнал на бул. " Аднан Мендерес ", показва Haberturk.

Пострадалото дете е изпратено в болница. За момента няма детайлности в какво тъкмо положение е момиченцето.

Продължават издирвателно-спасителните действия в Османие, което беше наранено от земетресението. Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), на Спешна помощ, полицията, жандармерията, пожарната работа работят не стопират да обхождат по разрушените здания в разнообразни елементи на града.

Както съобщихме, по последни данни на управляващите са починали след труса са минимум 284 души. Ранени са над 2000 индивида единствено в Турция. Над 1700 здания бяха разрушени.

Междувременно Сирийското министерство на опазването на здравето удостовери гибелта на минимум 237 индивида в регионите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там доближи 639.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на Съединени американски щати е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) през днешния ден край южния турски град Газиантеп, покрай границата със Сирия, на дълбочина от към 18 километра. То бе последвано десетина минути по-късно от мощен второстепенен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР