Най-мощният суперкомпютър в Източна Европа ще заработи след по-малко от

...
Най-мощният суперкомпютър в Източна Европа ще заработи след по-малко от
Коментари Харесай

Европейски суперкомпютър открива болести у нас

Най-мощният суперкомпютър в Източна Европа ще проработи след по-малко от три месеца у нас. Машината е една от осемте, които помагат в битката с редки болести и в откриването на ваксини. Благодарение на нея времето за всичко това ще бъде кратко на половина.

„ Времето е значимо изключително в по-специфични интервали като настоящия. Тенденцията е даден медикамент, ваксина или препарат в бъдеще да бъдат в доста по-голяма степен персонализирани за избрана група от хора “, изясни по Би Ти Ви Мартин Дановски, ръководител на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения.

Освен в медицината, суперкомпютърът може да откри приложение в бизнеса, земеделието и автомобилостроенето. Очаква се машината да проработи у нас от 1 юли. В момента учените вършат проби на системите му. „ Екипът ни работи доста интензивно, както в научно-изследователската сфера,  така и с бизнеса. По този метод ще можем да вдигнем добавената стойност на артикули и процеси в стопанската система ни “, разяснява още Дановски.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР