Най-модерната въглищна централа в България ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият

...
Най-модерната въглищна централа в България ТЕЦ AES Гълъбово и най-големият
Коментари Харесай

ТЕЦ AES Гълъбово и ВяЕЦ „Свети Никола“ спечелиха престижна международна награда за безопасност

Най-модерната въглищна централа в България Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и най-големият вятърен парк в страната „ Свети Никола “ завоюваха най-високото отличие на Международните награди за сигурност 2021 (International Safety Awards 2021). Те се връчват от високо уважавания Британски съвет за сигурност (British Safety Council) и са най-престижните оценки за сигурност и здраве.

Тази премия идва броени дни откакто Топлоелектрическа централа AES Гълъбово завоюва и огромната премия в националния конкурс „ Годишни национални награди по сигурност и здраве при работа “ за 2020 година поради внедрените в централата положителни практики против COVID-19 през предходната година. Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и ВяЕЦ „ Свети Никола “ получиха премията в категорията „ Отличие “ за напъните да запазят здравето и да подсигуряват сигурността на своите чиновници в изискванията на пандемия през 2020 година Наградите International Safety Awards се присъждат от 1957 година насам на компании и организации, които демонстрират ангажимент към професионалната сигурност, здраве и благоденствие. „ За нас това отличие е самопризнание за целенасочените и непрекъснати старания на AES България, и в частност на двете ни централи Топлоелектрическа централа AES Гълъбово и ВяЕЦ „ Свети Никола “ , да подсигурява здравето и сигурността на своите чиновници. В AES ние слагаме сигурността преди всичко всяка минута, всеки ден – за нашите чиновници, сътрудници и общности.

Доказахме го още веднъж и през миналата една година в изискванията на пандемия от COVID-19, през която предприехме всички нужни ограничения за запазване здравето на чиновниците и за гарантиране непрекъсваемостта на енергийните доставки “, разяснява президентът на AES България Оливие Маркет. След началото на пандемията от ковид AES България предприе редица ограничения, с цел да понижи рисковете за здравето на своите чиновници. Достъпът на външни лица до централата се организираше при строги ограничения, а на площадката на Топлоелектрическа централа AES Гълъбово бе построено „ градче на енергетика “ с пространства за краткотрайно настаняване при положение на задълбочаване на рецесията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР