Най-много сняг през последното денонощие валя в Северна България. Заради

...
Най-много сняг през последното денонощие валя в Северна България. Заради
Коментари Харесай

Забраниха движението на камиони над 12 т в прохода Петрохан


Най-много сняг през последното денонощие валя в Северна България. Заради заснежените пътища има възбрана за придвижването на камиони над 12 тона на прохода "Петрохан ". Пътната настилка е почиствана от два снегорина. На места пътят е измит до асфалт, само че на други е затрупан със сняг.

Освен на "Петрохан ", огромна снежна завивка има и на прохода "Предела ", както и в Пампорово. Почистено е на всички места, заяви
инж. Михаил Рашков от Агенция "Пътна инфраструктура ".

За малко се е наложило и затварянето на автомагистралите, с цел да бъдат почистени. От Пътната организация припомнят, че не трябва да се потегля на път без зимни гуми.

Десетки селища в Пазарджишко и Смолянско са без ток след падналия сняг. Проходът „ Превала “ беше затворен за камиони с ремаркета и полуремаркета.

След като цяла нощ проходът беше затворен за придвижване, през днешния ден по обед трасето беше почистено изцяло от снега и опесъчено. Проходът към този момент е отворен за прекосяване на тежкотоварни камиони с ремаркета и полуремаркета. Снежната завивка в Смолянска област стигна до 20 см. Няма затворени пътища, само че има заледени сектори.

Четири села в Община Смолян и две в Община Баните осъмнаха без ток. Заради тежкия сняг дървета паднали и скъсали електропроводи. Село Кутела е без електричество към този момент цяло денонощие. Няколко екипа на енергодружеството в Южна България се борят да отстранят повредите.

Шофьори се оплакват, че нощес пътят сред Пампорово и Смолян не бил измит. От пътноподдържащата компания обясниха, че над 50 машини са били ангажирани цяла нощ със снегопочистването в региона. 100-годишно дърво едвам не премаза автомобил в село Момчиловци.

Усложнена е зимната конюнктура на територията на цялата област Враца. В 6 села няма ток. До близо 20 сантиметра доближи снежната завивка тук-там по високите региони във видинско. През миналото денонощие екипи на електроразпределителното сдружение са отстранявали повреди в няколко обитаеми места в общините Ново село и Видин.

Синоптиците предизвестяват, че тази нощ температурите ще паднат под нулата, което е причина за поледици. Жълт код е разгласен за на следващия ден в 8 области на Северозападна България - там се чакат снеговалежи и поледици. Рискови ще са пътищата в областите Видин, Монтана и Враца.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР