Най-много поръчкови убийства стават в София, докато в Пловдив водят

...
Най-много поръчкови убийства стават в София, докато в Пловдив водят
Коментари Харесай

В София се стрелят по поръчка, в Пловдив се колят от ревност

Най-много поръчкови убийства стават в София, до момента в който в Пловдив водят класацията за фамилни кланета от ревнивост. Това разкриха топкриминалисти, представени от " Телеграф “. Данъчният Иво Стаменов, митничарката Шинка Манова, предприемачът Петър Христов, шефът на " Агресия “ Александър Антов, както и подземни босове като Доктора, Димата, Руснака, Бай Миле, Фатик и сие са разстреляни в София по поръчка. В града под тепетата пък откриха гибелта си при жестоки кланета от ревнивост няколко фамилии – това на Ради и Илияна Еневи, Благой и Йорданка Сапунджиеви дружно с 5-годишната им дъщеричка и така нататък

Фризер

Разследванията за съвсем всички поръчкови разстрели в София са във фризера. Криминалистите ги назовават студени досиета. Причината е, че и досега не се знае кой ги е поръчал и направил. Има единствено съмнения от къде идват мокрите поръчки, само че не и арести на обвинени. Черната серия стартира през декември 2002 година с убийството на военния прокурор Николай Колев пред дома му и продължава с шефа на " Мултигруп “ Илия Павлов, Фатик, Женята, Нарциса и така нататък " Едно време нямаше толкоз камери, не можеше да се стигне даже до кола на причинител или до неясно изложение, както в този момент на данъчния Иво Стаменов и на предприемача Петър Христов “, разяснява криминалист от ГДНП.  

Шумотевица

На 18 декември м.г. на пъпа на София беше покосен с 1 патрон данъчният Иво Стаменов. Той отивал на работа, само че убийците го издебнали до Столична община. Стреляли по него от джип, авансово паркиран в близка уличка, с патрон за слон. Той издъхна няколко седмици по-късно. В началото на януари с 5 патрона бе разстрелян пред офиса си предприемачът и филантроп Петър Христов. Убиецът го издебнал от близкия градеж, а след това духнал с здравна маска на лицето. " Има насоки, следствието не стопира, версиите се свеждат последователно до 1-2, само че е доста мъчно “, разясниха спецченгета.

По думите им поръчковите убийства са съвсем неразкриваеми, защото подготовката им се прави от време на време по няколко месеца. Изучават се всичките привички на жертвата, направления, метод на живот. " София е желан град за този тип мокри поръчки. Причините са няколко – тотална шумотевица, забързаност, претъпканост, студенина на хората. Дори някой да види нещо, което да разплете случая, не го споделя и по този начин случаите отиват във фризера. Камерите са с неприятна резолюция, колите на закононарушенията се крадат авансово, даже номерата им, шансът за откриване е непосредствен до нула “, настояват проверяващи.

Ужаси

По тъкмо противоположния метод стои въпросът с така наречен битови убийства. Ченгета описват, че при тях разкриваемостта е съвсем 100%. Причините са няколко – не са премислени, съвсем постоянно претекстът е патологична ревнивост или комплекси за непълноценност на убийците. Извършителите са с хладни оръжия – ножове, боксове, по-рядко с револвери. След това много от причинителите или се предават, или не могат да скрият следите си. По данни на Министерство на вътрешните работи най-ужасяващите кланета, раздрусали цяла България са в Пловдив. През 2013 година сержантът от авиобаза Граф Игнатиево Георги Тепавичаров умъртви жена си Николина и двете им дечица, след което се гръмна.

3 година по-късно камионджията Благой Сапунджиев разстреля жена си и дребното си момиченце, след което се гръмна. Мотивът – Йорданка желала да го напусне. М.г. Илиян закла красивата си избраница Милена, отново от ревнивост, месеци преди сватбата, тъй като считал, че си написа есемеси с различен. Възрастно семейство роми бяха претрепани от наркоман с прякор Комуниста, който просто желал да убива. Последното тексаско кръвопролитие се развихри преди към 2 седмици, при което Ради Енев закла и отряза главата на жена си Илияна, заби нож в гръкляна си и издъхна. Касапницата сторил пред очите на 1-годишното им момиченце.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР