Най-много отсечени коледни елхи ще осигурят от Държавното горско стопанство

...
Най-много отсечени коледни елхи ще осигурят от Държавното горско стопанство
Коментари Харесай

Горското стопанство в Търговище осигурява 400 отсечени елхи за Коледа


Най-много отсечени коледни елхи ще обезпечат от Държавното горско стопанство (ДГС) в Търговище. На разположение и към този момент в продажба са 400 броя, които костват според от размера си сред 18 и 40 лв.. Традиционно ДГС в регионалния град осъществя и най-вече продажби в съпоставяне със стопанствата в състава на Североизточното държавно дружество (СИДП), заяви за кореспондент на Българска телеграфна агенция Татяна Димитрова – представител на СИДП. 

Общо 50 са контейнерните фиданки с цени от 21 до 25 лв.. Гражданите могат да си купят дръвчета от постройката на стопанството в Търговище или от разсадника в село Баячево. Продажбата е почнала от предходната седмица и още пред първите дни ползата е бил огромен, разяснява още Димитрова.

От СИДП допълват, че Министерството на земеделието стартира трансформиралата се в обичайната продажба на живи елхи, като тази година идеята на акцията е обвързвана с запазване на горите. За всяко продадено дръвче ще бъдат засадени 10 нови фиданки в българските гори, стопанисвани от държавните горски предприятия

Освен елементарна ела и черен бор, стопанствата от Североизтока ще предложат на хората и коледни дръвчета от типовете атласки кедър, дугласка, смърч и други. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР