Най-младият пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на

...
Най-младият пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на
Коментари Харесай

Започва залесяването на нова горичка в Тракия

Най-младият пловдивски регион стартира ново начинание, отдадено на Деня на Земята – основаването на горичката „ Слънчев лъч” на 23.04.2021 година, петък, от 10 часа. Тя ще се намира в продължението на парк „ Лаута” и ще добави зелената система на квартала. Гражданската самодейност е с уредник Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище " Слънчев лъч " и с поддръжката на " Подай ръка - Заедно за по-добро бъдеще " и кмета на „ Тракия” Костадин Димитров.

Целта на уредниците и участниците е да поддържат природата, като се включат в озеленяването на регион „ Тракия”, да дадат добър образец на децата си и в същото време да им завещаят по-чист въздух. Проектът се осъществя съгласно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и метода на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е авансово измит, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подобаващ екологичен метод.

През 2021 година кметът на „ Тракия” Костадин Димитров поде прелестна самодейност за засаждане на най-малко 1000 дървета на доста площи в целия регион. Идеята хареса на мен и мои близки, като в началото мислехме да засадим по едно дърво в чест на децата си, само че след това се ентусиазирахме да обединим повече хора и да стане красива и специфична гора. Екипът, огромна част от родителите и децата от Еко учебно заведение " Слънчев лъч " прегърнаха концепцията също, както и другари, природолюбители, близки и напълно непознати хора”, споделя Вера Вулджева.

ЛОКАЦИЯ:
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР