Най-масовото правене на пица Маргарита се организира днес във Варна

...
Най-масовото правене на пица Маргарита се организира днес във Варна
Коментари Харесай

Най-масовото правене на пица днес във Варна

Най-масовото правене на пица Маргарита се провежда през днешния ден във Варна от 13.00 часа, пред Фестивален и конгресен център Варна. Събитието е първото по рода си в страната и е част от програмата на Коледното издание на „ Улицата на готвачите “, само че главната му цел е благотворителна.

Организира го началник Анатоли Колев, член на Световната пица асоциация, почетен член на Руската пица федерация и член на Британския кулинарен институт. Шеф Колев и четиримата му помощници-специалисти - Благовест Панайотов, Димитър Петров, Тодор Ганчев от Варна, както и Иван Боянин от Бургас, ще покажат на участниците по какъв начин да вършат вкусна пица вкъщи елементарно и като същински експерти.

Пиците ще се вършат със специфичното италианско брашно “Le 5 stagioni “ (пет сезона) и същинска моцарела, а трите най-автентично изглеждащи пици ще получат награди - ваучери от ресторант „ Стария Чинар “. Първите 50 участници, записали се авансово в страницата на събитието във Facebook, ще получат дарове.

„ След като ме поканиха да вземам участие в „ Улицата на готвачите “, взех решение да направя нещо друго. Исках да включа гостите в самото събитие и то да е с благотворителна идея “, споделя началник Анатоли Колев. Всички доходи от таксата за присъединяване ще бъдат дарени под формата на артикули на нуждаещи се хора от Духовно-просветен Център „ Св. Архангел Михаил “ във Варна. От 2012 година насам, всяка събота, доброволци обезпечават топъл обяд за към 200 небогати хора, а на Коледа им се дават пакети с храна и облекла. Това става само посредством даренията на варненци.

Идеята на началник Колев е да научи по наличен метод повече деца, родители, млади и остарели варненци, по какъв начин се меси тесто, какво е належащо при притогвянето, по какъв начин се избират обособените артикули и какъв брой се пече една същинска пица, с цел да е вкусна. Така се основава опция посредством игра и учене, другите генерации да прекарват повече време дружно прелестно. Организаторите се надяват участниците в събитието да пренесат наученото в къщи, като това се трансформира в сплотяваща фамилна традиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР