Най-мащабното преброяване на населението и жилищния фонд от 10 години

...
Най-мащабното преброяване на населението и жилищния фонд от 10 години
Коментари Харесай

Национално преброяване през 2021 г. - 160 лв глоба за всеки, който откаже

Най-мащабното броене на популацията и жилищния фонд от 10 години насам, ще се организира през 2021 година и ще коства на данъкоплатеца 38 млн. лева, съобщи в Народното събрание ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски. Всеки, който откаже да бъде преброен е заплашен от санкция, взеха решение депутатите, приемайки на второ четене Закона за преброяването.

Още детайлности от Николай Минков.


Целта на преброяването е да се откри с изключение на числеността на популацията, структурата му по пол, възраст, обучение, икономическа интензивност и специалност, само че и да обезпечи информация за жилищния фонд в страната,неговия вид и тип урбанизация.

Преброяването ще се организира в два стадия. През първия, който е от 22-и до 31-ви януари, ще попълняме електронна преброителна карта. През втория стадий, от 1-ви до 15-ти февруари преброители ще ни посетят в домовете. Добилият известност тъй наречените трети пол, е изключен от анкетата.
Сергей Цветарски- ръководител на Национален статистически институт: Ние следим биологичния пол, а не разнообразни негови разновидности, тълкувания и така нататък и според регламентите на Европейски Съюз, вероятните разновидности на пола са две - " мъж " и " жена ".
Въпросът за вяра и етнос не е наложителен, само че попада в анкетата.
Сергей Цветарски- ръководител на Национален статистически институт: Предвидено е да има опция всеки един да изрази, непринудено да се самоопредели и това включва отговор " не се самоопределя ".
Преброяването е наложително. Всеки, който откаже, го заплашва санкция от 160 лева, взеха решение депутатите, само че не предвидиха наказване за подправени отговори.
Сергей Цветарски- ръководител на Национален статистически институт: Ще има ли ескимоси или други екзотични случаи, допустимо е, само че бих призовал жителите да се отнасят съществено към отговорите на този въпрос, имайки поради значимостта им за по-нататъшните им политики.
Предвидена е санкция от 500 до 1000 лв. за инспектор или преброител, който не извършва отговорностите си, а при корист с данни от преброяването глобата е от 2000 до 6000 лв..

От Националния статистически институт обясниха, че самото броене няма връзка с изборните описи и изчистването на тъй наречените мъртви души от тях.
Сергей Цветарски- ръководител на Национален статистически институт: В ГРАО, което е отговорно за правенето на тези описи, регистрацията се основава на документи, а ние прецизираме действителното положение към дадената сериозна дата. Ние не можем, а не би трябвало, а и отхвърляме да формираме изборни описи.
Ако до момента са били нужни 4 0000 преброители то през 2021 г, поради електронната анкетна карта, те ще бъдат понижени на половина.
 Преброяването на популацията ще се организира от 22 януари до 15 февруари 2021 година Преброяването на популацията ще се организира от 22 януари до 15 февруари 2021 година
Преброяването на популацията и жилищния фонд у нас ще се организира от 22 януари до 15 февруари 2021 година Това гласоподава единомислещо на първо четене парламент...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР