Най-мащабното досега и дванадесето поред издание на фестивала за съвременен

...
Най-мащабното досега и дванадесето поред издание на фестивала за съвременен
Коментари Харесай

Започва One Dance Week - акцентите през септември

Най-мащабното до момента и дванадесето подред издание на фестивала за актуален танц и пърформанс One Dance Week стартира през днешния ден в Пловдив с откриващия театър " Дете " на белгийската компания за танцов спектакъл Peeping Tom, който публиката ще може да гледа и на следващия ден, 21 септември.

След това уикендът ще продължи с съвременен прочит на античния индонезийски сексуален танц от остров Ява ленгер в спектакъла " Медиум " на индонезийския хореограф Рианти, както и с концерт онлайн на Vahwati в неделя.

До края на септември фестивалът ще предложи общо осем спектакъла от шест разнообразни страни, открити уроци по танци и още няколко изненади. Той ще продължи да предлага танцов заряд на публиката близо месец и до 19 октомври в него ще се поберат общо 22 спектакъла от 17 страни с богата съпътстваща стратегия и концерти, празненства и ателиета.

На 21 септември от 18 ч. във Vintage House (Дом на културата " Борис Христов " ) ще бъде показан първият брой на Списание за танц , носещ заглавието " Красотата в Танца ". От 21:30 ч. публиката ще се придвижи в далечна Индонезия с безвъзмезден концерт на Cahwati.

В неделя, 22 септември, един танцов феномен от сърцето на остров Ява - Рианто - показва соловия си театър " Медиум ".

 Кадър от пиесата
© Fondazione Camapnia Dei Festival, ONE DANCE WEEK

Кадър от пиесата " Под небето ниско "

На 27 септември ще бъде показана документалната пиеса " Под небето ниско " , в която сирийският режисьор Уаел Али слива персоналните мемоари на актьор в заточение с исторически обстоятелства от предишното на страната.

На 28 и 28 септември танцовият уикенд ще срещне публиката и с Monday School - открит урок по брейкденс с тайванската компания Лес Петитес Цхосес Продуцтион. Всеки е поканен да потанцува с останалите запалянковци на едно от най-забързаните градски пространства - новия площад на пешеходен надлез " Гладстон " сред Площад " Централен " и градинката " Цар Симеон ".

Също през уикенда - на 28 септември, Каори Ито ще се опита не с думи, а с танц да възвърне изгубената връзка със своя татко на сцената на " Танцувам, тъй като нямам доверие в думи " .


© arnavölgyi Photography, ONE DANCE WEEK

" Кармина Бурана " на Сегедския съвременен балет

Последният театър от месечната стратегия на 29 септември се кани да провокира безпощадната орис на сцената със актуален прочти на класиката " Кармина Бурана " в осъществяване на Сегедския съвременен балет, който се завръща за трети път на българската сцена, само че този път под звуците на истинската музика на композитора Карл Орф.

Билети за всички представления се оферират тук, а още информация за програмата и спектаклите може да бъде открита тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР