Най-малко седем души са в неизвестност в окупирания от Русия

...
Най-малко седем души са в неизвестност в окупирания от Русия
Коментари Харесай

Седем души са в неизвестност след заливането на Нова Каховка

Най-малко седем души са в неопределеност в окупирания от Русия град Нова Каховка, откакто територията беше наводнена в следствие на разрушаването на водноелектрическата централа Каховка, сподели Владимир Леонтиев, началник на окупационната администрация на града, представен от съветската работа на Би Би Си.

" Сега преглеждаме информация за изчезналите, само че авансово тези хора бяха евакуирани и от зоните на наводнения, които престанаха да съществуват - островите. Там имаше пастири... за към седем души знаем сигурно ", цитира Интерфакс думите му.

Според Леонтиев четири обитаеми места в окупираната от Русия част на Херсонска област остават съвсем изцяло наводнени: " Селището Корсунка, като се изключи последната улица, е напълно под вода, Днепряни, Кринки, Казашки лагери, които са надолу по течението, са наводнени до покрива ".

Нивото на водата след наводнението заради разрушаването на Каховската водноелектрическа централа спада, в Нова Каховка към този момент е спаднало с 35 сантиметра, твърди назначеният от Русия чиновник.

Водата в региона на Херсон след взривяането на водноелектрическата централа Каховская ще продължи да приижда още към 20 часа. През това време равнището на водата може да се повиши с още един метър, сподели началникът на украинската Херсонска регионална военна администрация Александър Прокудин.

" Сутринта 1852 къщи бяха наводнени на десния бряг на Херсонска област. През нощта 13 души са ни потърсили, в това число петима поданици на левия бряг. Към 6 часа сутринта 1457 души са били евакуирани ", сподели още той във видео известие в канала си в " Телеграм ".

В язовир Каховка след разрушаването на язовира равнището на водата е паднало с 2,5 м, сподели кметът на Кривой Рог Александър Вилкул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР