Най-малко седем американски моряци бяха ранени след като боен самолет

...
Най-малко седем американски моряци бяха ранени след като боен самолет
Коментари Харесай

F-35 се разби при кацане на самолетоносача Carl Vinson в Южнокитайско море

Най-малко седем американски моряци бяха ранени откакто военен аероплан F-35C катастрофира на палубата на американски самолетоносач с нуклеарен мотор, който е плавал в Южнокитайско море, заяви Военноморски сили на Съединени американски щати.

В изказване, оповестено късно в понеделник, командването на Тихоокеанския флот на Съединени американски щати съобщи, че самолетът F-35C Lightning II „ извършващ рутинни полетни интервенции “, катастрофира при опит за кацане на палубата на самолетоносача Carl Vinson.

„ Пилотът се е катапултирал безвредно от самолета и е изваден от океана с американски боен хеликоптер “, се споделя в изказването от офиса на Военноморски сили на Съединени американски щати в Хавай, добавяйки, че летецът „ е в устойчиво положение “.

От седемте моряци, които били ранени, трима са евакуирани за оказване на здравна помощ в лечебно заведение във филипинската столица Манила.

Останалите ранени моряци са лекувани на борда на самолетоносача.

От Военноморски сили на Съединени американски щати обявиха, че повода за " полетната акцидент е в развой на следствие ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР