Най-малко петима африкански мигранти загинаха, а други 28 са в

...
Най-малко петима африкански мигранти загинаха, а други 28 са в
Коментари Харесай

Петима загинали и 28 изчезнали мигранти край Тунис

Най-малко петима африкански мигранти починаха, а други 28 са в неопределеност , откакто лодка потъна край Тунис. Това заяви " Ройтерс ", като цитира Ромадан Бен Омар, чиновник на Тунизийския конгрес за обществени и стопански права.

Мигрантите са се опитвали да прекосят Средиземно море до Италия, както доста други групи бежанци.

Бреговата защита е избавила петима мигранти, които са били на борда на лодката. Те са били в неприятно психическо положение.

Тунизийските управляващи не бяха открити за коментар.

Крайбрежието на Сфакс се трансформира в съществена насочна точка за хора, бягащи от бедността и споровете в Африка и Близкия изток за опит за по-добър живот в Европа.

Инцидентът идва на фона на доста нарастване на миграционните лодки от тунизийското крайбрежие към Италия и в разгара на акция от страна на тунизийските управляващи за арести, ориентирани към недокументирана имиграция от Африка на юг от Сахара.

Според неофициални данни на Организация на обединените нации 12 000 от достигналите Италия тази година са отплавали от Тунис, спрямо 1300 през същия интервал на 2022 година Преди това Либия беше главната стартова площадка за мигранти от района.

Миналия месец президентът Каис Сайед сподели в мнения, необятно подложени на критика от правозащитни групи и Африканския съюз, че недокументираната имиграция от Африка на юг от Сахара е скрит план, ориентиран към смяна на демографския състав на Тунис.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР