Най-малко 10 души бяха убити при нападение срещу сапьори в

...
Най-малко 10 души бяха убити при нападение срещу сапьори в
Коментари Харесай

10 сапьори загинаха при нападение в Афганистан

Най-малко 10 души бяха убити при нахлуване против сапьори в Афганистан, предадоха ДПА и Франс прес, като се позоваха на афганистанското министерство на вътрешните работи.
14 индивида са били ранени при офанзивата, осъществено нощес от маскирани бойци против лагер на сапьори в северната провинция Баглан. Засега никой не е поел отговорност за нападението, само че вътрешното министерство упрекна талибаните.
Говорителят на ислямистките бунтовници Забиула Муджахид отхвърли обвиняванията. "Осъждаме нападението против беззащитни хора и го назоваваме безчовечие ", съобщи той в Twitter.
Афганистански медии оповестиха, че атакуваният сапьорски лагер е бил управителен от интернационалната неправителствена организация за почистване на мини "Хало концерн ".
Талибаните поддържат "нормални връзки " с тази Неправителствени организации, акцентира техният представител.
Според уеб страницата на "Хало концерн " организацията има 2600 чиновници в Афганистан, който е измежду най-осеяните с мини страни в света след десетилетия на спорове, отбелязва Агенция Франс Прес.
ДПА напомня, че Неправителствени организации нееднократно са ставали цели на офанзиви в Афганистан. Само предходната година в страната са били убити 14, ранени 27 и отвлечени 42 чиновници на такива организации.
През последните месеци северната афганистанска провинция Баглан става сцена на яростни сражения. Насилието се усили още повече, откогато на 1 май стартира последният стадий от разпореденото от президента Джо Байдън евакуиране на американските войски от Афганистан, отбелязва още Агенция Франс Прес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР