Най-малко една силна експлозия разтърси Рияд, предадоха световните агенции. Това

...
Най-малко една силна експлозия разтърси Рияд, предадоха световните агенции. Това
Коментари Харесай

Страшен взрив разтърси столицата на Саудитска Арабия

Най-малко една мощна детонация раздруса Рияд, предадоха международните организации. Това стана три дни откакто саудитската противовъздушна защита се задейства за прехващане на обект над столицата, напомня Франс прес.

Жители на Рияд настояват, че са чули даже две детонации. Според телевизия Ал Арабия видеокадри, оповестени в обществените мрежи, навеждат на мисълта, че може би става дума за прехваната над Рияд ракета, отбелязва Ройтерс.

Оглавяваната от Саудитска Арабия военна коалиция, която взе участие в спора в Йемен против бунтовниците хуси, подкрепяни от Иран, съобщи в събота, че е прехванала и унищожила "вражеска въздушна цел, насочила се към Рияд ".

Тогава обаче обединението не упрекна хусите, че стоят зад нападението, а самите те отхвърлиха да са забъркани.

Бунтовниците в Йемен постоянно поемат отговорност за офанзиви против Саудитска Арабия, само че рядко взимат на прицел Рияд, който се намира на към 700 километра от границата.

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи в последните дни от мандата на президента Доналд Тръмп, че ще добави хусите в американския лист на терористичните организации.

Мярката влезе в действие в навечерието на встъпването в служба на новия президент Джо Байдън.

Новото американско държавно управление обаче прекрати през вчерашния ден за един месец действието на глобите, до момента в който изследва дали йеменските бунтовници в действителност са терористична организация, откакто филантропични групи, оспориха това решение на администрацията на Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР