Най-малко един човек загина след избухването на пожар през изминалата

...
Най-малко един човек загина след избухването на пожар през изминалата
Коментари Харесай

Най-малко един човек загина в пожар, избухнал в мол в московско предградие

Най-малко един човек почина след експлоадирането на пожар през миналата нощ в един от най-големите молове в предградие на Москва. това провокира отчасти сриване на постройката, затруднило напъните на пожарникарите да изгасят пламъците, заяви съветското министерство за изключителните обстановки, представено от Ройтерс.

Загиналият е охранител в хипермаркета. Той бил покрит от парчета след експлоадиране на пожара, заяви ТАСС.

Пожарът е зародил в хипермаркет " ОВI " в мол " Мега Химки " в едноименното московско предградие. Според последни данни пожарът, който обхвана 18 000 квадратни метра, е локализиран върху 7000 кв. метра, а за гасенето е планувано да бъде привлечена и авиация, показва ТАСС.

В горящия хипермаркет избухнал гърмеж, след което стартира сриване на структурата. Предполага се, че по време на пожара са се взривили газови бутилки, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Поради сриването на покрива огънят неотложно се популяризира на огромна повърхност “, сподели министерството за изключителните обстановки в " Инстаграм " и означи, че работата на пожарникарите е била затруднена. Хипермаркетът е съвсем изцяло опустошен. Огънят не се е популяризирал върху останалата част на мола.

В гасенето на пламъците са ангажирани повече от 70 души и 20 единици техника.

Основна версия за пожара е късо съединяване. Спасителните служби оповестиха, че повода евентуално са нарушавания при заваръчни работи в пристройка към постройката.

„ Разглежда се и версията за умишлени дейности, като палеж “, оповестиха службите за незабавна помощ, представени от организация " Интерфакс ".

" Версията за палеж сега, по този начин да е каже, е минимум евентуална ", сподели обаче пред публицисти прокурорът на Московска област Сергей Забатурин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР