Най-малко двама души са били убити и петима други ранени,

...
Най-малко двама души са били убити и петима други ранени,
Коментари Харесай

Двама убити и най-малко 5-ма ранени след атака на сириец с нож в германски влак

Най-малко двама души са били убити и петима други ранени, откакто въоръжен с нож ги е нападнал във трен в Германия, оповестява Daily Mail.

Мъжът, който по неофициална информация е сириец, намушкал пасажерите малко преди влакът от град Кийл до Хамбург да пристигне на гара Brokstedt - към 15:00 часа. Полицията до този миг не е посочила нападателя.

 Снимка: AP/БТА

Според данните на регионалния министър на вътрешните работи Сабине Зютерлин-Ваак единият от ранените е в сериозно положение и се бори за живота си. Тя дефинира офанзивата като  " ужасяващ акт против цялото човечество ".

Interior Minister confirms: 2 dead, 5 injured after knife in regional train between and.

Buy me a Coffee:
Follow and support me:
— HumanDilemma (@HumanDilemma_)

" Всички сме шокирани и ужасени, че такова нещо се е случило. Мислите ни са ориентирани към фамилиите и околните на жертвите и потърпевшите ", прибавя още министърът.

 Снимка: AP/БТА

Германската медия Spiegel, представена от Daily Mail, оповестява, че нападателят е бил пресрещнат още на гарата и задържан. Според информацията от полицията той самият се е намушкал, откакто е нападнал другите хора от влака. Униформените са забелязали рани по ръцете му, когато го задържали.

В момента мъжът е в болница под полицейска защита. Твърди се, че в себе си е имал документ за позволение за краткотрайно престояване в страната.

 Снимка: AP/БТА

На мястото на случая има се е направила избавителна акция, като девет коли за спешна помощ и три хеликоптера са били на гарата, с цел да оказват помощ на пасажерите.

 Снимка: AP/БТА

Полицията е затворила сектора и на мястото работят екипи от криминалисти.

 Снимка: AP/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР