Най-малко двама души бяха убити и седем ранени при нападение

...
Най-малко двама души бяха убити и седем ранени при нападение
Коментари Харесай

Най-малко двама убити и 7 ранени при нападение с нож във влак в Германия

Най-малко двама души бяха убити и седем ранени при нахлуване с нож, чийто хипотетичен причинител беше задържан, в районен трен, пътуващ в Северна Германия, заяви полицията.

Нападението е осъществено в сряда следобяд в районен трен от Кил (Шлезвиг-Холщайн) за Хамбург, сподели представител на полицията във Фленсбург.

Предполагаемият причинител, за който се твърди, че е на възраст сред 20 и 30 години, е задържан на гара Брокщед, където районния трен е бил спрян.

По първична информация обвиненият е сириец, оповестява немската медия " Фокус ".

Причината за нападението към момента се обяснява, обявиха от полицията и прибавиха, че се преглеждат всички разновидности - от акт на екстремист до дейности на невменяем човек.

Свидетели на офанзивата описаха " паническа сцена " във влака, написа в уеб страницата си " Билд ”.

Голям брой полицейски коли и коли за спешна помощ са ситуирани към гарата, излиза наяве от оповестените от " Билд ” фотоси.

Движението на влакове сред Фленсбург и Хамбург и сред Кил и Хамбург е спряно, разгласи железопътната компания Deutsche Bahn.

Говорителка на виновната полиция в Итцехое сподели пред Агенция Франс Прес, че обстановката към момента е неразбираема. Няма точна информация за положението на ранените и аргументите за нападението.

" Ясно ми е, че ужасното действие е против цялото човечество ", сподели Сютерлин-Ваак. Нейните мисли са със фамилиите и околните на жертвите. Тя пожела бързо възобновяване на ранените. Тя благодари на служителите на реда, които са задържали причинителя и на всички спасители. Федералната полиция и щатската полиция ще работят в тясно съдействие в следствието, написа faz.net

" Актът, осъществен в районния трен сред Кил и Хамбург, надълбоко ме разстрои ", съобщи районният министър на вътрешните работи Забине Зютерлин-Вак, като осъди " ужасяващия акт, опровержителен на всякаква човечност ".

През последните години немските управляващи са нащрек против джихадистката опасност, изключително откакто през декември 2016 година в Берлин починаха 12 души при гърмеж на камион, за който пое отговорност групировката " Ислямска страна ". Това джихадистко нахлуване е най-смъртоносното, осъществявано в миналото на немска територия.

Германия продължава да бъде цел за джихадистките групировки, изключително заради присъединяване си в обединението, която се бори против групировката ИД в Ирак и Сирия, и в обединението, ситуирана в Афганистан след 2001 година

От 2013 година до края на 2021 година броят на считаните за рискови ислямисти в Германия се е нараснал пет пъти и сега е 615, сочат данните на Министерството на вътрешните работи. Броят на салафитите се прави оценка на към 11 000 души, което е два пъти повече спрямо 2013 година

След предизвестие от ФБР немските управляващи на 8 януари оповестиха ареста на двама иранци, обвинени, че са желали да извършат " ислямистка " химическа офанзива с потребление на рицин и цианид.

Друга опасност за Германия съставлява крайната десница след няколко смъртоносни набези през последните години против публични или религиозни обекти.

Въпреки че последното събитие провокира огромна угриженост у управляващите, то не е напълно ново. Между 2000 и 2007 година неонацистка група, наречена NSU, умъртви девет мигранти и една полицайка. Двама от членовете на организацията се самоубиха преди ареста си, а третият - жена, е наказан на пожизнен затвор.

Източник:

Innenministerin bestätigt: 2 Tote, 5 Verletzte nach Messerattacke in Regionalzug zw. und.
Diese Bilder erreichen uns von vor Ort:
— pleiteticker.de (@pleiteticker)

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР