Най-малко девет души са били убити при нападение през уикенда

...
Най-малко девет души са били убити при нападение през уикенда
Коментари Харесай

Джихадисти убиха девет души в Буркина Фасо

Най-малко девет души са били убити при нахлуване през уикенда в неспокойните северни региони на Буркина Фасо, за което са упрекнати джихадисти. Това оповестиха локални източници от силите за сигурност, представени от БГНЕС.
Шеф и трима цивилни доброволци в защитата са измежду починалите при нападението в неделя в село покрай град Писила, сподели локален чиновник пред AFP, като добави, че други трима души остават изчезнали. Той съобщи, че " терористите ", които са направили нападението, са били убити, без да показва броя на жертвите от тяхна страна.
" Нападението е станало към 09:00 ч. сутринта, когато мъже от селото и доброволци организират стратегическа среща след поредност от произшествия и набези в региона ", разяснява специалистът.
 Джихадисти убиха 24 души в църква в Буркина Фасо Джихадисти убиха 24 души в църква в Буркина Фасо
Въоръжени лица убиха 24 души и раниха 18 при нахлуване против протестантска черква в село в северна Буркина Фасо, оповестиха локалните влас...
Представител на локалните управляващи на собствен ред посочи, че стотици хора са избягали в Писила през последните дни.
Трима от починалите принадлежат на Доброволци за защитата на родината (VDP), антиджихадистка гражданска отбранителна мощ, основана през декември 2019 година, с цел да помогне на неприятно оборудваната войска в борбата с джихадистите. Доброволците получават двуседмично военно образование и по-късно работят дружно със силите за сигурност, като нормално правят контрол, събиране на информация или конвой. Пред офанзивите, принудили над 17 000 души да изоставен домовете си, армията стартира интервенция в северните региони на страната на 5 май.
Бедна страна в Западна Африка, Буркина Фасо е обект на джихадистки офанзиви от 2015 година насам, с повече от 1300 убити и един милион разселени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР