Най-малко четирима души загинаха и около 30 бяха тежко ранени

...
Най-малко четирима души загинаха и около 30 бяха тежко ранени
Коментари Харесай

Най-малко четири жертви след рухването на трибуна за корида

Най-малко четирима души починаха и към 30 бяха тежко ранени при сриването на трибуни на бикоборска сцена в град Еспинал в Централна Колумбия, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Засега знаем за четирима починали. Две дами, един пълновръстен мъж и един непълнолетн ", съобщи по локално радио Хосе Рикардо Ороско, губернатор на департамента Толима, в който се намира Еспинал.

Трибуните са се срутили при събитие, при което публиката слиза при биковете.

" Около 30 души са тежко ранени (...) това са предварителните данни, понастоящем към момента измъкват ранените ", сподели още губернаторът.

" Все още чакаме да разберем какъв брой души са останали под срутилите се трибуни, не знаем какъв брой са. Както виждате и на видеоклиповете, крилото е било цялостно съвсем напълно с хора и се е срутило ", съобщи пред същото радио майор Луис Фернандо Велес, началник на службата за гражданска отбрана на Толима.

" Ще желаяме следствие на случилото се (...) Солидарност със фамилиите на починалите ", съобщи в Туитър колумбийският президент Иван Дуке.

Губернаторът Ороско съобщи, че ще изиска всички сходни мероприятия да бъдат неразрешени, защото основават заплаха за живота на животните и с тях се насърчава неприятното отношение към тях.

Новоизбраният президент на Колумбия Густаво Петро, който ще встъпи в служба през август, насочи същия апел.

" Искам от кметствата към този момент да не позволяват мероприятия, които включват гибелта на хора или животни ", написа Петро в Туитър.

Докато беше кмет на Богота (2012-2015 г.), Петро постави завършек на коридата на фамозната сцена в колумбийската столица " Ла Сантамария ", напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР