Най-малко 65 са вече жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините,

...
Най-малко 65 са вече жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините,
Коментари Харесай

Жертвите на тайфуна Мангхут надхвърлиха 60, десетки са ранени

Най-малко 65 са към този момент жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините, заяви организация Синхуа. Още 43-ма са изчезналите хора, а 64 са ранените, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-много починали има в Кордилиерския регион на остров Лусон, където в събота ветровете са достигнали скорост от 205 км/час. Безследно изчезналите са най-много хора - миньори и техните фамилии, потърсили леговище в триетажно хале над подземна мина край северния град Итогон. Цялата постройка обаче рухнала и била отнесена от ненадейно земно срутване на целия планински скат, върху който тя била издигната. В заслона е имало сред 40 и 50 души, чиято орис е незнайна, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки кмета на града. Според него на практика няма късмет някой от тях да е оживял.

В момента към 300 спасители - служители на реда, бойци, пожарникари и доброволци, обезверено ровят букварно с голи ръце в руините, калта и скалите на мястото на свлачището, пробвайки се да открият някакви признацина живот.

Четирима починали има и в южнокитайската индустриална провинция Гуандун. Трима от тях са станали жертви в провинциалната столица Гуанчжоу на падащи дървета, повалени от ураганния вятър. Медицинска помощ там са потърсили близо 400 души, заяви Синхуа.

Тайфунът връхлетя южното китайско крайбрежие през вчерашния ден и навлезе във вътрешността в континента, поваляйки дървета, прекъсвайки придвижването по улици и пътища и наводнявайки здания и обширни територии край брега. Днес Мангхут се е насочил към самостоятелния регион Гуанси-Чжуан, западно от Хонконг, и се чака да премине над неговата столица Нанин, след което да се придвижи още по на запад към известната като туристическа дестинация провинция Юнан, граничеща с Мианма, Лаос и Виетнам.

След като най-лошото от стихията - най-тежката от близо 40 години - отмина, в Хонконг стартира почистване на разрушенията и премахване на породените вреди. Там са ранени над 200 души. В града е била записана скорост напразно от 195 км/час.

#HongKong suffered widespread infrastructural damage as #Typhoon#Mangkhut lashed across the city on Sunday. https://t.co/QmsE42QfFIpic.twitter.com/ZaTzRfT4Nd

— SCMP News (@SCMPNews) September 16, 2018

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР