Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица

...
Най-малко 6 644 нелегални мигранти са задържани през изминалата седмица
Коментари Харесай

Повече от 6600 нелегални мигранти са задържани в Турция

Най-малко 6 644 незаконни мигранти са арестувани през миналата седмица на територията на Турция, оповестява Анадолската организация.
В северозападната провинция Одрин полицията е задържала 4 365 незаконни мигранти. Според локалните сили за сигурност, Гърция поставя старания да връща незаконни мигранти в Турция, което било в нарушаване на Женевските конвенции и на Европейската спогодба за отбрана правата на индивида.
В крайбрежните провинции Чанаккале, Баликесин, Измир и Мугла турската брегова защита е задържала общо 2025 индивида, които се пробвали да преминат незаконно по море в Европа.
Турция е основна директна точка за незаконните мигранти, които желаят да се открият в Европа, с цел да стартират там нов живот. Най-голям е броят на бягащите от война и гонене.
Мигрантите са от Пакистан, Конго, Сирия, Ирак, Афганистан, Тунис, Кувейт, Мароко, Туркменистан, Египет, Бангладеш, Индия, Сомалия, Гана, Нигерия и Еритрея.
Всички арестувани през седмицата мигранти са отведени в лечебни заведения за оказване на здравна помощ или са трансферирани в провинциалните служби по миграция.
През 2018 година на територията на Турция са арестувани към 268 000 незаконни мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР