Най-малко 58 души от афганистанските сили за сигурност загинаха при

...
Най-малко 58 души от афганистанските сили за сигурност загинаха при
Коментари Харесай

Талибаните почти заличиха военна база в Афганистан, десетки са убити

Най-малко 58 души от афганистанските сили за сигурност починаха при поредност набези по цялата територия на Афганистан, в това число офанзива, заличила съвсем изцяло военна база в южната част на провинция Кандахар, съобщи Асошиейтед прес.
 Афганистан БГНЕС
Говорител на афганистанските управляващи съобщи, че при нападението против базата са починали минимум 43 души. В хода му били осъществени два самоубийствени атентата с коли бомби , съпроводени от неколкочасова престрелка. Деветима военни са ранени, а шестима са в неопределеност. По думите на представителя 10 от нападателите са убити.

Отговорност поеха талибаните . По данни на афганистанското министерство на защитата в базата в окръг Майванд, който граничи с размирната провинция Хелманд, имало общо 60 военнослужещи, съобщи Ройтерс.
 Афганистан БГНЕС
Нападението против базата почнало със гибелен атентат с миниран автомобил " Хъмви " американско произвеждане, който се врязал в портала на обекта. Вероятно машината е открадната от афганистанските сили за сигурност , сподели пред Ройтерс източник от афганистанската войска.

След това почнал взлом на бойци на талибаните, траял няколко часа . Той бил пресечен от второ " Хъмви ", което навлязло надълбоко на територията въз основата, след което и то се взривило, съобщи източникът.
 Афганистан БГНЕС
Военният обект е в отломки , споделиха публични източници. Кари Юсуф Ахмади, представител на талибаните, съобщи, че офанзивата е почнала със гибелен атентат с кола бомба, последван от взлом, при който базата е била завладяна . По думите му са убити минимум 60 афганистански военни, а доста са ранени.
 Афганистан БГНЕС
На въпрос дали силите на Съединени американски щати са оказали поддръжка на обсадената афганистанска база представител от военното командване на интернационалната коалиция в Афганистан отговори: " Можем да потвърдим, че при интервенция през днешния ден в окръг Майванд, провинция Кандахар, американските сили са нанесли въздушен удар , по силата на пълномощията за битка с тероризма. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР