Най-малко 447 души в Индия имат неблагоприятни ефекти след получаване

...
Най-малко 447 души в Индия имат неблагоприятни ефекти след получаване
Коментари Харесай

Един починал и трима под наблюдение от над 220 хил. ваксинирани в Индия

Най-малко 447 души в Индия имат неподходящи резултати след приемане на ваксина covid-19 , като по-голямата част се оплакват от температура, г лавоболие и гадене , съгласно данни оповестени от медиите в Индия.

Те се класифицират като нежелани събития след имунизация (AEFI ) и не е наложително да са свързани с имунизацията или процеса на имунизация.

Индия е издала позволение за незабавна приложимост на две ваксини covid-19, Covishield на основания в Пуна " Институт за серуми " и Covaxin на основания в Хайдерабад Bharat Biotech International Ltd.

46-годишен чиновник в държавна болница в Северна Индия е умрял в понеделник малко след имунизация против новия ковид. При първата такава гибел, откогато страната започва акцията си за всеобща имунизация, умрелият е съобщил за зной и проблем в гърдите , в границите на 24 часа след приемане на ваксина.

Доклад след гибелта , извършен от болничното заведение, открива, че повода за гибелта е кардиогенен потрес заради сърдечно-белодробна непълнота . " Вижда се огромно количество съсирена кръв в основната артерия и сърдечните камери. Смърт заради кардиогенен/септицемичен потрес заради главно кардиопулмонално заболяване ".

" До момента са докладвани 447 AEFI. От тях трима се нуждаят от хоспитализация. От тях един е изписан от Северната болница в Делхи в границите на 24 часа, един е изписан от Индийския институт по медицински науки (AIIMS) Делхи, а един е под наблюдаване в AIIMS Ришикеш ", разяснява Манохар Аняни от министерство на опазването на здравето и фамилното богатство.

" Създадени са протоколи за докладване, неотложно ръководство на случаите на мястото на имунизацията, превоз и хоспитализация и по-нататъшни грижи за такива случаи. Съществуват и протоколи за систематично следствие и оценка на причинно-следствената връзка на съществени AEFI ".

" Индия имунизира най-вече хора през първия ден на своята стратегия за имунизация. Това е доста повече от други страни, в това число Съединени американски щати, Англия и Франция. Според предварителния отчет до неделя са имунизирани общо 224 301 души ".
 Индия стартира всеобща имунизация против COVID-19 от 16 януари
Индия стартира всеобща имунизация против COVID-19 от 16 януари

Страната се надява да ваксинира 300 млн. души през първите 6-8 месеца на тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР