Най-малко 430 мигранти прекосиха вчера Ламанша на път за Обединеното

...
Най-малко 430 мигранти прекосиха вчера Ламанша на път за Обединеното
Коментари Харесай

Рекорд: Над 430 мигранти са прекосили Ламанша за денонощие

Най-малко 430 мигранти прекосиха през вчерашния ден Ламанша на път за Обединеното кралство. Това сочат данни на английското вътрешно министерство, бележещи нов денонощен връх, до момента в който Народното събрание изследва план за по-строги ограничения в системата за даване на леговище, прилагана от Лондон, съобщи Франс прес.

Предишният денонощен връх, от септември 2020 година, възлизаше на 416 мигранти, припомня английската информационна организация Прес асосиейшън.

Според Би Би Си близо 8000 души с към 345 кораба са дебаркирали на британското крайбрежие от началото на годината макар обещанията на английското държавно управление да направи негоден този маршрут за миграция и нееднократно отправяните апели към Франция да ускори битката против тези пътувания.

Според майор Дан О`Махоуни, който управлява битката с " незаконната опасност " в Ламанша, се наблюдава " недопустимо повишаване на прекосяванията на протока от дребни корабчета в резултат на нарастването на незаконната имиграция в Европа ".

" Хората би трябвало да желаят леговище в първата сигурна страна, където идват, и да не рискуват живота си с тези рискови плавания през (Ламанша). Продължаваме да преследваме нарушителите, които стоят зад тези противозаконни пътувания ", сподели той, представен в официално съобщение на вътрешното министерство.



Междувременно английските депутати изследват тази седмица законопроект на вътрешната министърка Прити Пател за промяна в системата за даване на леговище.

Представена от нея като " обективна, само че строга ", само че разкритикувана от правозащитни организации, промяната цели да обезсърчи незаконната имиграция и планува да се третират по друг метод претендентите за леговище съгласно това дали са пристигнали в страната законно или не.

По време на диспути в долната камара Тереза Мей, някогашна премиерка, а преди този момент била и вътрешен министър, се изрече отрицателно за концепцията кандидате на леговище да бъдат изпращани в центрове отвън кралството, до момента в който се преглеждат молбите им.

Законопроектът планува да се усили от шест месеца на четири години затвор оптималното наказване за мигранти, решили да влязат незаконно в страната, и на пожизнен затвор - оптималната присъда за трафиканти, възлизаща в този момент на 14 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР