Най-малко 30 000 американски организации, включително местни правителства, са били

...
Най-малко 30 000 американски организации, включително местни правителства, са били
Коментари Харесай

Китай с необичайно агресивна хакерска атака срещу САЩ

Най-малко 30 000 американски организации, в това число локални държавни управления, са били хакнати през последните дни от " извънредно нападателна " китайска акция за кибершпионаж съгласно експерт по компютърна сигурност, представен от " Франс прес ".

Кампанията е употребила неотдавна открити дефекти в софтуера Microsoft Exchange , крадейки имейли и заразявайки компютърни сървъри с принадлежности, които разрешават на хакерите да поемат контрола от разстояние, прецизира Брайън Кребс в обява на уеб страницата си за киберсигурност.

" Това е дейна опасност ", означи говорителката на Белия дом Дженифър Псаки, запитана за обстановката по време на конференция.
 Русия мобилизирала 1000 топ инженери за хакерската офанзива по Съединени американски щати
Русия мобилизирала 1000 топ инженери за хакерската офанзива по Съединени американски щати

Разкритията са направени по време на чуване в сенатска комисия

" Всеки, който ръководи тези сървъри, би трябвало да работи в този момент, с цел да ги оправи. Ние сме обезпокоени, че има огромен брой жертви ", добави тя.

След като във вторник Microsoft пуснаха корекции за уязвимостите, офанзивите се " ускориха фрапантно " против сървъри, които към момента не са обновени с корекции на сигурността, означи Кребс, който цитира неназовани източници, осведомени със обстановката.

" Най-малко 30 000 организации в Съединени американски щати - в това число забележителен брой дребни компании, градове и локални държавни управления - бяха хакнати през последните няколко дни от извънредно нападателно китайско звено за кибершпионаж , което се концентрира върху кражба на имейли от организациите жертви ", написа Кребс в обявата.
 Хакерската офанзива по американските институции била най-голямата в света
Хакерската офанзива по американските институции била най-голямата в света

Проникването може да е засегнало 18 000 клиенти на SolarWinds

Той заяви, че осведомени са споделили, че хакерите са " поели контрола " над хиляди компютърни системи по целия свят , употребявайки предпазени с ключова дума софтуерни принадлежности, внедрени в системи.

Microsoft съобщи при започване на тази седмица, че финансирана от страната хакерска група , работеща отвън Китай, употребява незнайни до момента дефекти в сигурността в неговите услуги за е-поща Exchange, с цел да открадне данни от бизнес консуматори.

Компанията акцентира, че хакерската група, която тя назова " Hafnium ", е " висококвалифициран и движимост артист ".
 Уилям Бар: Зад хакерската офанзива стои Русия
Уилям Бар: Зад хакерската офанзива стои Русия

Той се конфронтира с позицията на Тръмп...

В предишното Hafnium са удряли основани в Съединени американски щати компании, в това число откриватели на инфекциозни заболявания, адвокатски адвокатски фирми, университети, наемници на Пентагона, мозъчни тръстове и неправителствени организации.

В обява в блог във вторник изпълнителният шеф на Microsoft Том Бърт уточни, че компанията е разгласила актуализации, с цел да в профил минусите във връзка с сигурността, които се отнасят до локалните версии на софтуера, а не към основаните в облак версии, и прикани клиентите да ги употребяват.

" Ние знаем, че доста национални страни и незаконни групи ще работят бързо, с цел да се възползват от всевъзможни неизправни системи ", добави той по това време.

Microsoft посочи, че хакерската групата е основана в Китай, само че работи посредством наети виртуални частни сървъри в Съединени американски щати , и че са уведомили държавното управление на Съединени американски щати.
 В Съединени американски щати разкриха мащаба на хакерските офанзиви, осъществени от Русия
В Съединени американски щати разкриха мащаба на хакерските офанзиви, осъществени от Русия

Най-малко 200 организации по света са ударени

По-рано Пекин отвърна на обвиняванията на Съединени американски щати за финансирана от страната киберкражба. Миналата година той упрекна Вашингтон в клюки след обвинявания, че китайски хакери са се пробвали да откраднат проучвания за ковид.

През януари американските разследващи и правоприлагащи организации обявиха, че Русия евентуално стои зад голямата хакерска офанзива против SolarWinds, която раздруса държавното управление и корпоративната сигурност, в несъгласие с тогавашния президент Доналд Тръмп, който сне виновността от Русия и намекваше, че Китай може да е отговорен.

Microsoft показаха във вторник, че офанзивите на Hafnium " по никакъв метод не са свързани с обособените офанзиви, свързани със SolarWinds ".
 Тръмп оневинява Русия, хакерските офанзиви против Съединени американски щати можело да са от Китай
Тръмп оневинява Русия, хакерските офанзиви против Съединени американски щати можело да са от Китай

По финансови аргументи медиите били " вцепенени " да показват Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР