Най-малко 29 души загинаха след като четирима въоръжени нападатели стреляха

...
Най-малко 29 души загинаха след като четирима въоръжени нападатели стреляха
Коментари Харесай

Десетки жертви и ранени при нападението на военния парад в Иран

Най-малко 29 души починаха откакто четирима въоръжени нападатели стреляха по време на боен церемониал в иранския град Ахваз. Нападателите са премахнати. Сред жертвите има и цивилни. Ранените са над 60. " Ислямска страна " и антиправителствена арабска формация поеха по едно и също време отговорност за нападението. Официален Техеран упрекна за офанзивата " терористи, платени от непознат режим ".

Почти половината от жертвите на стрелбата в Ахваз са членове на елитната Революционна армия. Нападателите са били зад трибуната с формалните лица на парада по случай 38 мата годишнина от началото на ирано-иракската война.
Аболфазл Шекарчи, представител на иранските въоръжени сили: " Четирима терористи,които скрили оръжието си в региона преди няколко дни, влезнали под прикритието на цивилни, пристигнали за парада. Тогава разкрили пукотевица ".
Нападението е в богатата на нефт провинция Хузестан, с най-вече арабско население. Опозиционно придвижване на етнически араби в Иран, наречено Национална опозиция в Ахваз пое отговорност за нападението, също и " Ислямска страна ".

В Туитър външният министър Мохамад Зариф написа, че Иран счита, " че районни попечители на тероризма и техните американски господари са виновни за сходни офанзиви ".
 © Българска телеграфна агенция  ​ ​ "Ислямска страна " пое отговорност за атентата в Иран
Терористичната организация „ Ислямска държава” пое отговорност за атентата против боен церемониал в Югозападен Иран, оповестява Агенция Франс Прес, цитирайки информационнат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР