Най-малко 27-ма души са ранени днес при земетресението с магнитуд

...
Най-малко 27-ма души са ранени днес при земетресението с магнитуд
Коментари Харесай

Мощният трус, който разтресе Турция, остави след себе си големи разрушения и много ранени

 Най-малко 27-ма души са ранени през днешния ден при земетресението с магнитуд 6 по Рихтер, записано в югозападния турски окръг Денизли в 14.25 ч през вчерашния ден, съобщи турската телевизия НТВ, като се базира на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

Шест минути по-рано в Бозкурт беше записано земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер, а два часа по рано трус от 4,6 по Рихтер разляля окръг Измир.

Епицентърът на земетресението с магнитуд 6 по Рихтер в окръг Денизли е бил в региона на град Бозкурт, а дълбочината на труса е била 7,09 километра.

По данни на сеизмологичната обсерватория Кандили в Истанбул трусът е бил с магнитуд 6,5 по Рихтер.

Множество здания са мощно развалени в цялата провинция Бозкурт. Гражданите, извадени под отломките на здания са  извадени до близките лечебни заведения. Кризисен щаб управлява избавителните дейности.

Властите оповестиха, че общо 27-ма души са признати в лечебни заведения. Петима от тях са потърпевши вследствие на скок и суматоха по време на труса. Един от тях е скочил под паника през прозорец, само че не е потърпевш тежко.

Властите предизвестяват жителите да не влизат в развалените здания. Линейки и спасители с кучета обикалят пострадалит
Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки заяви, че земетресението е било усетено и в окръзите Айдън, Маниса, Ъспарта, Бурдур, Измир, Афионкарахисар и Анталия. В няколко от окръзите има курорти, в които почиват турски и задгранични туристи.

Няма данни за потърпевши български жители при земетресението в региона на град Бозкурт в югозападния турски окръг Денизли, оповестиха от българското Министерство на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР