Най-малко 22 човека са пострадали от горските пожари, обхванали от

...
Най-малко 22 човека са пострадали от горските пожари, обхванали от
Коментари Харесай

Над 20 човека на пострадали от горските пожари край Марсилия

Най-малко 22 индивида са потърпевши от горските пожари, обхванали от нощес огромен брой обитаеми места в региона на южния френски град Марсилия, съобщи Асошиейтед прес.

Пламъците, подсилвани от мощните средиземноморски ветрове, са унищожили няколко предприятия и са наложили евакуацията на 2700 туристи, жители на старешки домове и други хора. Около 1800 пожарникари, подкрепяни от самолети и хеликоптери, се борят с огнената буря. Пожарът, избухнал в горски масив в покрайнините на град Мартиг, бързо се е преместил към морето на осем километра оттова, поглъщайки жилищни зони и доста къмпинги.

Силен горски пожар наложи евакуация на къмпинги край Марсилия

Леко са ранени 14 пожарникари и осмина цивилни в региона на Мартиг. Вчера е имало още пет огнища, които към този момент са под надзор, оповестиха от противопожарната работа.

Още не е известна повода за възникването на пожара. Предвид ветровете от тази заран и сухото и топло време във Франция тези дни управляващите не разрешиха краткотрайно паленето на всевъзможни следени огньове и строителните действия, свързани с потреблението на загряващи или пускащи искри машини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР