Най-малко 22 000 души взеха участие в демонстрации, организирани във

...
Най-малко 22 000 души взеха участие в демонстрации, организирани във
Коментари Харесай

Протести в подкрепа на Палестина и бой с полицията в Париж

Най-малко 22 000 души взеха присъединяване в демонстрации, проведени във Франция в поддръжка на народа на Палестина, оповестява организация " Франс Прес " с позоваване на вътрешното министерство на страната.

Muito impressionante a quantidade de manifestantes apoiando os Palestinos hoje em Londres
— Observatório Internacional (@observint)
Според министерството, в Париж, където беше неразрешено провеждането пропалестинска проява, към 3500 души са взели участие в акции в разнообразни квартали на града. Прояви в поддръжка на Палестина са се провели и в Страсбург, Марсилия, Бордо, Лил, където за разлика от столицата са били позволени от локалните управляващи. Според полицейските оценки в районите не са регистрирани съществени произшествия, написа БГНЕС.
Съгласно френския вътрешен министър Жералд Дарманен във Франция са арестувани 51 души за нарушение на реда, 44 от които в Париж. " Законът би трябвало да бъде спазен от всички ", акцентира министърът, отбелязвайки напъните на полицията и жандармерията за потушаване на противозаконните демонстрации в столицата. " Благодаря на цялата полиция и жандармерията, в това число 4200 чиновници на реда, мобилизирани в Париж. Трябваше да работят в сложна обстановка, един от тях беше ранен ", написа Дарманен в профила си в Туитър.
Демонстрацията в поддръжка на палестинския народ, почнала следобяд в 18-ти квартал на столицата, бързо се трансформира в борба сред участниците и полицията. Префектурата в Париж предизвести авансово, че неотложно ще предотвратят срещата на групите. На собствен ред уредниците на акцията оповестиха, че няма да анулират демонстрацията.
 Засега няма договаряния сред Хамас и Израел Засега няма договаряния сред " Хамас " и Израел
Понастоящем не се водят договаряния за преустановяване на огъня в Ивицата Газа. Това заяви израелското държавно радио Kan в събота, позовав...
В столицата по време на демонстрацията групи нападателно настроени протестиращи с маски и качулки изгаряха кофи за отпадък и хвърляха камъни по полицията. В отговор силите за сигурност използваха сълзотворен газ и водни оръдия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР