Най-малко 20 палестинци бяха ранени в понеделник при сблъсъци с

...
Най-малко 20 палестинци бяха ранени в понеделник при сблъсъци с
Коментари Харесай

Протестите в Израел не стихват

Най-малко 20 палестинци бяха ранени в понеделник при конфликти с израелската полиция в квартал Шейх Джара в Източен Йерусалим, където израелските управляващи възнамеряват да лишават домове от арабски фамилии, живеещи там. Това се показва в известието на Палестинското общество на Червения полумесец.

" Двадесет души пострадаха вследствие на нападателните дейности на окупаторите против палестинците в шейх Джара ", цитира текста на изказването локалната радиостанция Саут Ал-Акса. Според нея конфликтите през тримесечието не престават и до през днешния ден. Израелските сили за сигурност използваха зашеметяващи гранати и сълзотворен газ.
 Израелски националисти на марш в Йерусалим, палестинците - с
Израелски националисти на марш в Йерусалим, палестинците - с " Ден на яростта "

Хамас предизвести за обновяване на военните дейности и израелската войска е подготвена

Напрежението в Шейх Джара и региона на Храмовата планина в Източен Йерусалим избухна през април поради проектите на израелските управляващи да трансферират домовете на осем арабски фамилии, ситуирани на 500 метра от джамията Ал-Акса, на еврейски заселници, за които се твърди, че са имали жилищата преди 1948 година.

Арабите са се заселили там през 60-те години на предишния ХХ век, мнозина са живели в тези къщи през целия си живот и в този момент те са готови за изселване с присъединяване на израелските сили за сигурност.

За 10 май беше планувано съвещание на израелския Върховен съд, което се очакваше да удостовери решението на долната инстанция, само че то не се организира и беше отсрочено заради ескалацията на спора сред еврейската страна и палестинските групи от линията Газа.
 Кървави митинги в Йерусалим
Кървави митинги в Йерусалим

Палестинци излязоха на митинг

В резултат на военните дейности радикалите изстреляха над 4 хиляди ракети в Израел, в отговор израелските военни бомбардираха стотици цели в крайбрежния анклав.

В нощта на 21 май, след дейната совалкова дипломация на египетските медиатори, прекратяването на огъня влезе в действие сред страните.

В линията Газа за 11 дни изостряне на спора бяха убити 257 души, от израелска страна най-малко 13 поданици станаха жертви на обстрела.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР