Най-малко 17 цивилни са били убити при руските ракетни удари

...
Най-малко 17 цивилни са били убити при руските ракетни удари
Коментари Харесай

19 загинали и над 40 ранени при ударите в Харков и Красноград

Най-малко 17 цивилни са били убити при съветските ракетни удари късно през нощта и рано сутринта по украинския град Харков. Още двама цивилни са починали в град Красноград. Повече от 40 са ранените.

Това заяви началникът на районната военна администрация на Харков Олег Синегубов в Telegram, представен от " Укринформ ".

" През деня спасителите разглобяваха разрушените къщи. За страдание отдолу под руините бяха извадени още седем тела на жертви. Така все още в Харков са убити седемнадесет цивилни, в това число момче, родено през 2009 г . Четиридесет и двама цивилни са ранени ", написа Синегубов.
 Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков
Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков

Поредно нахлуване единствено за този месец

Семейна двойка е измежду убитите в дома им в Красноград. 12-годишната им щерка е тежко ранена. Съобщава се за още двама ранени в града.

Синегубов назова масираните ракетни удари на Русия по Харков и Красноград терористична офанзива и нарушаване на всички съществуващи правила за водене на война.

" Руските терористи съзнателно са обстрелвали с ракети жилищни здания ", акцентира Синегубов.

Според представителя на регионалната прокуратура на Харков Дмитро Чубенко четирима цивилни са били убити и 22 ранени в Слобидски регион на Харков, 13 убити и 20 ранени в Салтивски регион на Харков, двама убити и трима ранени в Красноград.

Припомняме, че за последните дни. Около 21:30 часа на 17 август 2022 година при удари бяха убити 12 цивилни.

Около 05:00 сутринта на 18 август 2022 година съветските войски нанесоха ракетен удар по Слобидски регион на Харков. Две ракети С-300 удариха трамвайно хранилище, нанасяйки вреди на ремонтна работилница и общежитие. Към 15:00 часа се оповестява за трима убити цивилни.
 Руски ракетен удар
Руски ракетен удар " разсъни " Харков

Продължават боевете в Донбас

Русия нанесе ракетен удар и по град Красноград. Над 10 независими къщи са развалени, а някои са разрушени . Съобщава се за двама убити и двама ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР