Най-малко 17 души, заболели от COVID-19 след коледно парти, събрало

...
Най-малко 17 души, заболели от COVID-19 след коледно парти, събрало
Коментари Харесай

Най-малко 17 заразени с Омикрон купонджии след парти в Осло

Най-малко 17 души, болни от COVID-19 след коледно празненство, събрало над 100 посетители в Осло предходната седмица, се подозира, че са инфектирани с разновидността " Омикрон ". Това оповестиха споделиха градските управляващи на норвежките управляващи, осведоми " Франс прес ".

Броят евентуално ще нарасне, защото секвениране се прави на други позитивни проби от купонджии.

" Досега 60 души са дали позитивна проба (за COVID-19) с PCR проби, а четирима с антигенни проби ", се прецизира в изказване на градската администрация на Осло.

" Седемнадесет са евентуално " Омикрон ", само че това към момента не е доказано. Досега е доказано, че един случай е " Омикрон " след секвениране ", допълват управляващите.

Между 100 и 120 души, всички от които са били имунизирани , в това число един, който неотдавна е пътувал до южната част на Африка, са се били събрали предишния петък за коледно празненство, проведено от техния шеф.

" Всички те са били имунизирани, никой от тях не е имал признаци и всички са си били създали самотестове " преди да участват на вечерята.

" Всичко беше направено в сходство с наредбите и никакви правила не бяха нарушени ", увериха здравните управляващи на Осло.

Всички, които са дали позитивна проба, до момента са имали единствено леки признаци, като главоболие, болки в гърлото и кашлица .

Подозренията за " Омикрон " са зародили, откакто е бил извършен скрининг на някои от пробите, които към момента не са изцяло оценени посредством секвениране.

Това значи, че броят на доказаните случаи може да нарасне. Допълнителни резултати се чакат по някое време през днешния ден.

Вчера, откакто се появиха страхове за хипотетичния клъстер, норвежкото държавно управление разгласи редица ограничавания в региона на Осло, които влязоха в действие в среднощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР