Най-малко 15 души са ранени при бомбено нападение в южния

...
Най-малко 15 души са ранени при бомбено нападение в южния
Коментари Харесай

15 души са ранени при атентат на изборите в Афганистан

Най-малко 15 души са ранени при бомбено нахлуване в южния афганистански град Кандахар до изборна секция. Атаката е осъществена два часа след началото на президентските избори в Афганистан, осведоми Агенция Франс Прес, базирайки се на шеф на болница.
Местните управляващи оповестяват за няколко дребни детонации до секции на други места в страната.
Талибаните се пробват да осуетят изборите, които се организират при извънредно засилени ограничения за сигурност. Екстремистите предизвестиха преди дни, че възнамеряват офанзиви против изборни секции.
Основните претенденти на вота са президентът Ашраф Гани и ръководителят на изпълнителната власт Абдула Абдула.
"Мирът е първото предпочитание на народа ни ", разяснява Гани, откакто гласоподава в приблизително учебно заведение в Кабул.
"Нашата пътна карта за мир е подготвена, желая народът да ни даде позволение и легитимност, с цел да търсим мир ", добави той.
Кабул е под частична обсада от афганистанската войска и полиция. Улиците са наводнени с бойци. Не се позволяват камиони, с цел да се предотвратят възможни бомбени офанзиви.
9,6 милиона афганистанци имат право на глас, само че доста са изгубили вяра след 18-годишна война.
Гани и Абдула оповестиха победа на изборите през 2014 година, което докара до конституционна рецесия и принуди тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама да упорства за компромис.
Четвъртите президентски избори в Афганистан започнаха в 07,00 часа. В страната има 5000 изборни секции. Властите не съумяха да отворят стотици секции поради нестабилната обстановка и липса на защита.
Вътрешното министерство заяви, че 72 000 бойци ще охраняват секциите.
Гласуването ще завърши в 15,00 часа (10,30 часа по Гринуич).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР