Най-малко 15 души са обявени за изчезнали след свлачище на

...
Най-малко 15 души са обявени за изчезнали след свлачище на
Коментари Харесай

15 души се издирват след срутването на ледник в Италия

Най-малко 15 души са оповестени за изчезнали след свлачище на ледника Мармолада в Доломитските Алпи в Североизточна Италия, заяви в неделя Италианската осведомителна организация (ANSA), като се базира на спасители, които към момента прецизират броя на хората в планината по време на нещастието. Италианската осведомителна организация ANSA цитира в неделя водещите спасители в страната, които удостоверяват броя на затрупаните по ската хора.

В планината са били паркирани 16 автомобила, като полицията се пробва да откри техните притежатели. По-рано беше обявено за шестима починали и осем ранени. Италианският министър-председател Марио Драги изрази съболезнованията си на околните на жертвите.

Високите температури от 10 градуса по Целзий на височина към 3000 метра са предизвикали сриването на голяма част от хладилник, който съгласно прогнозите на учените ще изчезне изцяло след 10 години. Техниците от алпийския избавителен екип съумяха да открият, че откъсналата се ледена маса се е движела със скорост до 300 км/ч. При тези условия наподобява малко евентуално да се откри някой жив, споделят спасителите. Освен това интервенциите по търсене, при които се употребяват дронове, се усложняват от обстоятелството, че рискът от нови лавини остава. /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР