Най-малко 14 цивилни са убити при нови въздушни удари на

...
Най-малко 14 цивилни са убити при нови въздушни удари на
Коментари Харесай

Още цивилни жертви при нови удари на сирийския режим в Източна Гута

Най-малко 14 цивилни са убити при нови въздушни удари на сирийския режим против бунтовническия анклав Източна Гута, откакто президентът Башар Асад съобщи, че настъплението против бунтовниците там ще продължи, заяви мониторингова организация, представена от Агенция Франс Прес.

На въздушни удари и ракетен обстрел са били подложени през нощта и рано тази заран няколко места в Източна Гута. Десет души са починали в селището Хамурийе, където са били употребявани варелни бомби, уточни Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида.
След новите рейдове цивилните жертви от началото на интензивната атака на 18 февруари стават 709, сподели шефът на Центъра Рами Абдел Рахман. Според организацията държавните сили за си върнали контрола над повече от една четвърт от Източна Гута.

Рейдовете не престават, до момента в който жителите на Източна Гута чакат през днешния ден ескорт с филантропична помощ - първият от началото на ескалацията на насилието. Конвоят се състои от 46 камиона с здравна помощ и храни за 27 500 души, заяви Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР