Най-малко 14 души, включително трима членове на спасителни екипи, загинаха ...

Най-малко 14 души, включително трима членове на спасителни екипи, загинаха

14 души загинаха при експлозия в руска мина

Най-малко 14 души, в това число трима членове на избавителни екипи, починаха през днешния ден след детонация в съветска мина за въглища в Западен Сибир, заяви ДПА.

Тримата спасители са починали при несполучлив експеримент да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, заяви губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов.

Спасителните служби не са съумели да установят контакт с хората, озовали се в капан. Не е ясно какво е положението им. Спасителните работи бяха спрени краткотрайно заради заплаха от детонация. Министерството на гражданската защита заяви също, че е изгубен контакт с няколко членове на избавителните екипи.

Общо 239 миньори бяха избавени от мина " Листвяжная ", като над 49 от тях имаха потребност от болнично лекуване, добави губернаторът.

Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместител-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за детонация на метан , съобщи ТАСС.
От на следващия ден в Кемеровска област е обявен тридневен печал .

Руският държавен глава Владимир Путин изказа съболезнования на роднините на жертвите и оферира поддръжка на оживелите и опечалените фамилии.

Източник: dariknews.bg