Най-малко 14 души, включително трима членове на спасителни екипи, загинаха

...
Най-малко 14 души, включително трима членове на спасителни екипи, загинаха
Коментари Харесай

Броят на загиналите в сибирската мина достигна 14, сред тях има и спасители

Най-малко 14 души, в това число трима членове на избавителни екипи, починаха през днешния ден след детонация в съветска мина за въглища в Западен Сибир, заяви ДПА.
Още по темата
Тримата спасители са починали при несполучлив опит да бъдат изведени 35 души, останали блокирани в мината, заяви губернаторът на Кемеровска област Сергей Цивильов. Спасителните служби не са съумели да открият контакт с хората, озовали се в капан. Не е ясно какво е положението им.

Спасителните работи бяха спрени краткотрайно заради заплаха от детонация. Министерството на гражданската защита заяви също, че е изгубен контакт с няколко членове на избавителните екипи.

Общо 239 миньори бяха избавени от мина " Листвяжная ", като над 49 от тях имаха потребност от болнично лекуване, добави губернаторът.

Взривът е бил на дълбочина от 250 метра. Според заместник-генералния прокурор Дмитрий Демешин става дума за детонация на метан, съобщи ТАСС.

От петък в Кемеровска област е разгласен тридневен печал.

Руският президент Владимир Путин изрече съболезнования на роднините на жертвите и предложи поддръжка на оживелите и опечалените фамилии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР