Най-малко 14 души бяха убити при нападение срещу комплекс от

...
Най-малко 14 души бяха убити при нападение срещу комплекс от
Коментари Харесай

Най-малко 14 души бяха убити при нападение в Найроби

Най-малко 14 души бяха убити при нахлуване против комплекс от хотел и офиси в кенийската столица Найроби, заяви Ройтерс, като се базира на чиновник в локалната морга.

 © Българска телеграфна агенция
Отговорност за нападението пое сомалийската ислямистка формация " Аш Шабаб ".

Атаката стартира към 15.00 часа локално време, с детонации на няколко автомобила пред банка, последвани от гърмеж на нападател самоубиец в хотелското лоби, съобщи началникът на националната полиция. Кадри от охранителни камери демонстрираха трима нападатели, облечени в черно, да тичат през паркинга, последвани малко по-късно от четвърти. Единият бил със зелен пояс с гранати.

Осем часа след началото на офанзивата, в региона се чуваха изстрели, което значи, че обстановката към момента не е под надзор, отбелязва организацията. Десетки хора не престават да се крият навътре в комплекса, показал източник от силите за сигурност. По обед вътрешният министър Фред Матианги бе декларирал, че всички здания са обезопасени и десетки хора са евакуирани. Той обаче не посочи къде се намират нападателите, като сподели единствено, че силите за сигурност не престават " да прочистват ". Час след неговото изказване още веднъж избухнаха престрелки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР