Най-малко 137 жени във Франция са намерили смъртта си от

...
Най-малко 137 жени във Франция са намерили смъртта си от
Коментари Харесай

За година във Франция 137 жени убити от партньорите си

Най-малко 137 дами във Франция са намерили гибелта си от ръцете на своя сътрудник през 2019 година, сигнализират правозащитни групи, представени от Си Ен Ен, съобщи БГНЕС.
Миналата година цифрата е 121, настояват формалните управляващи в Париж. Неуспехът на страната да се оправи с рецесията провокира яд измежду критиците, които настояват, че Франция има проблем с женомразството, и принуди държавното управление да разгласи народен спор за домашното принуждение.
Докато деятелите се приготвят да излязат на улиците за всеобщ митинг на 23 ноември, преди приключването на тази консултация, има вяра, че техните думи най-сетне ще бъдат чути.
След гибелта на една от жертвите нейното име постоянно може да се види изписано към Париж в тунели, по здания и мостове от Камил Лекстре. Тя е член на феминистката група Collages Feminicides.
Целта им е да създадат забележими жертвите на убийството на дами, тъй като те са дами. Случаите, които нормално се правят от мъже, постоянно са осъществени от сътрудници или някогашни сътрудници и включват непрекъсната корист и закани, сочи Световната здравна организация.
„ Това е, с цел да се подчертае фактът, че това е проблем във Франция: ние към момента мислим, че дамите принадлежат на мъжете “, съобщи Лекстре пред Си Ен Ен, до момента в който грижливо се приготвя да залепи афиш на правосъдната палата по-рано този месец.
Честотата на убийствата на дами от сътрудниците им във Франция е по-висока от множеството страни в Европа. Последните данни на Евростат от 2017 година демонстрират, че повече дами са били убити във Франция, в сравнение с в Англия, Италия, Испания или Швейцария. Само в Германия има повече.
Марлен Шиапа, френският министър по въпросите на равенството сред половете, счита, че частично за тази рецесия виновност има културата.
" Смятам, че френското общество е надълбоко сексистко и е мъчно да бъде накарано да се развива ", сподели тя пред Cи Ен Ен. " С държавното управление се пробвам да печеля културна борба против сексизма и женомразството, само че е правилно, че е доста мъчно. "
На фона на публичния митинг поради възходящия проблем с убийствата на дами от сътрудниците им във Франция, държавното управление на президента Еманюел Макрон предприе няколко стъпки за справяне с казуса.
" Френските дами бяха заровени от нашето равнодушие ", съобщи министър председателят Едуар Филип през септември, преди да огласи редица ограничения за битка с домашното принуждение.
Филип даде обещание 5 милиона евро, с цел да бъдат основани още 1000 места за настаняване при незабавни случаи с дами, жертви на домашно принуждение. Той също по този начин насърчи назначението на профилирани прокурори и съдилища за по-бързо справяне със случаите на домашно принуждение, както и одит на работата на полицията в случаите на домашно принуждение.
Сутринта, предхождаща обръщението на Филип, Макрон посети център за гореща линия за домашно принуждение, където слуша редица позвънявания.
През последните две години вестник " Либерасион “ направи отразяването на убийствата на дами приоритет, като организира задълбочено следствие на убийствата, осъществени от януари 2017 година нататък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР