Най-малката платформа за пътнически дронове ще бъде изградена в Ковънтри(снимка:

...
Най-малката платформа за пътнически дронове ще бъде изградена в Ковънтри(снимка:
Коментари Харесай

Hyundai строи най-малкото летище – за въздушни таксита


Най-малката платформа за пътнически дронове ще бъде построена в Ковънтри
(снимка: Hyundai)

Hyundai има огромни упоритости за своето поделение за eVTOL въздушни таксита и се е заела да построи най-малкото в света летище – първото, предопределено за пътнически дронове. То ще се намира в Ковънтри, Англия. Проектът се реализира в партньорство с държавното управление на Обединеното кралство, Общинския съвет на Ковънтри и Градската аерогара (UAP).

Да, дрон-летище в 2021 година! Година, в която прогнозният брой на комерсиалните въздушни eVTOL таксита се чака да е нула, разяснява. Всъщност, чака се най-рано през 2024-25 година да стартират първите пилотни стратегии за транспорт на пасажери посредством електрически дронове с отвесно политане и кацане. Самата счита, че този значим миг ще настъпи по-скоро през 2028 година

Докато ние всички чакаме eVTOL да станат нещо всеобщо, новата платформа, която ще си има и набор от зрителски трибуни, ще прекарва по-голямата част от времето си под фамозния британски дъжд, с цел да бъде хазаин на софтуерни демонстрации от компании за товарни като Malloy Aeronautics. Тя се е заела да извърши някои обществени полети на платформата на Hyundai.

Новата платформа за въздушни таксита ще си има и зрителски трибуни
(снимка: Hyundai)

Въпросната инфраструктура ще бъде построена върху малко парче земя и ще е с диаметър 40 метра. Модулна е и ще може да се повдига и измества при нужда. Макар че по мярка е по-голяма от най-големите хеликоптерни площадки, UAP споделя, че физическият ѝ отпечатък „ е с 60% по-малък от обичайния хелипорт ”.
още по тематиката
Под конусовидното оборудване ще има съоръжение – устройства за зареждане, въпреки че към момента не е конкретизирано каква тъкмо ще е техниката. Разбира се, зареждането на eVTOL ще би трябвало да бъде бързо и ще изисква огромна мощ.

Други характерности, за които се твърди, че ще създадат това мини-летище действително, са салони за пасажери с кафенета и питейни заведения, както и места за поддръжка и паркиране на дроновете сред полетите им. Възможно е да има товарни и логистични уреди. В инсталацията в Ковънтри ще има и подлез, издигнат за свързване на пешеходното и автомобилното придвижване. Твърди се, че може да има и стоянка за наземни таксита.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР