Най-лошият сценарий за пълна руска инвазия в Украйна би бил

...
Най-лошият сценарий за пълна руска инвазия в Украйна би бил
Коментари Харесай

Британски адмирал предупреди за руско нахлуване в Украйна с мащабите на ВСВ

Най-лошият сюжет за цялостна съветска инвазия в Украйна би бил в мащаби, " невиждани в Европа от Втората международна война ", предизвестява новият началник на английските въоръжените сили, написа " Скай нюз ".

Адмирал сър Тони Радакин разказва като надълбоко тревожна ескалиращата рецесия към Украйна - където натрупването на десетки хиляди съветски бойци породи опасенията на Запада от ново въоръжено навлизане, съвсем осем години след анексирането на Крим от Русия.

Коментарите са откакто украинският външен министър изясни, че " ще има доста мъртви съветски бойци ", в случай че Путин реши да нахлуе .

Дмитро Кулеба сподели, че работи със съдружници като Съединените щати и Обединеното кралство по способи за въздържане на Кремъл, само че даде знак, че украинските военни са подготвени да пазят страната .

" Ние - дружно с сътрудниците - би трябвало да създадем тази цена непоносима за Путин ", сподели външният министър по време на пътешестване до Лондон пред Дермот Мърнахан от Sky в извънредно изявление за английското лъчение.
 Британия предизвести Русия, че да нападна Украйна е сериозна неточност
Британия предизвести Русия, че да нападна Украйна е сериозна неточност

Лондон работи в тясно съдействие със съдружниците от НАТО

" Съединени американски щати и други съдружници могат да нанасят стопански удари. Ние ще се бием на място . Съжалявам, че го споделям, само че ще има доста мъртви съветски бойци и се надяваме, че президентът Путин не желае това да се случи ".

Той разказа тристранния метод към опитите за обезсърчаване на възобновената съветска експанзия - посредством политически известия, наказания и по-тясно военно съдействие с сътрудниците.

Кулеба сподели, че не чака силите на НАТО да се бият с Русия дружно с украинските войски , в случай че възпирането се провали, само че чака тяхната поддръжка.

" Това, което желаеме, е да ни помогне да избегнем войната или в случай че останем без конкуренция заради желанието на Русия да стартира война, тогава ни помогнете да укрепим армията си ".

Кризата се следи от близко от адмирал Радакин, който пое поста шеф на щаба на защитата в края на предишния месец.
 Путин чака още диалози за сигурност с Байдън и дава обещание Русия да се отбрани
Путин чака още диалози за сигурност с Байдън и дава обещание Русия да се отбрани

Разширяване на НАТО на изток и включване на Украйна е доста сензитивен въпрос

" Това е надълбоко притеснително ", сподели той пред дребна група публицисти, откакто произнесе първата си тирада на новия си пост, визирайки придвижването на съветските войски .

Британски и американски публични лица неведнъж са казвали, че не знаят какво има намерение да направи Путин в Украйна , само че считат, че един вид е капацитетът за многофронтова атака още при започване на новата година, включваща до 175 000 военнослужещи.

" Най-лошите сюжети във връзка с цялостна инвазия в Украйна биха били в мащаб, невъобразим в Европа след Втората международна война ", сподели адмирал Радакин.

Движенията на войски , настояват западни публични лица, са съчетани със скок на антиукраинска и проруска дезинформация , с цел да се опитат да повлияят на мнението на място - както се случи по време на анексирането на Крим и подкрепяния от Русия спор от сепаратистите в източната част на страната.

Русия неведнъж отхвърли изказванията , че нейните сили се активизират за военни дейности, обвинявайки Украйна, че е агресор.
 Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната
Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната

Участие във военни дейности не е планувано, само че Русия и света би трябвало да схванат, че Съединени американски щати ще са по-твърди от 2014 година

В устрема си да деескалира напрежението след дни на все по-враждебна изразителност, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира видеоконферентен диалог във вторник с Путин .

Двете страни обявиха, че ще продължат да приказват на по-ниско равнище, като има още една полемика сред двамата водачи.

Вашингтон и Москва предложиха лична интерпретация на полемиката на високо равнище, която продължи към два часа.

Екипът на Байдън съобщи, че той е предизвестил съветския си сътрудник , че Съединени американски щати и техните съдружници приготвят " мощни стопански и други ограничения " против Москва , в случай че съветските сили нахлуят в Украйна.

Това може да включва затварянето на газопровода от Русия до Германия, " Северен поток 2 ".

Украйна не е член на НАТО, тъй че не се възползва от групова защита, с което се употребяват всички съдружници.

Но Съединени американски щати дадоха сигнал, че са подготвени да разположат повече войски в източните страни-членки на НАТО - Балтийските страни и Полша - с цел да подсилят защитата си.
 Британия усилва световното си военно наличие през идващите години
Британия усилва световното си военно наличие през идващите години

Основните " наземни районни центрове " ще бъдат основани в Германия, Кения и Оман

В същото време съгласно русия, че Путин е " угрижен от до границите на Русия ".

Руският водач повтори искане за гаранции, че западният алианс ще спре експанзията си на изток (Украйна от дълго време желае да стане членка) и няма да разположи ракети в Украйна.

Лидерите на НАТО преди този момент отхвърлиха сходни претенции .

Байдън беседва с европейски съдружници, в това число Борис Джонсън, преди разговора си с Путин - в опит да сътвори обединен фронт.

Началниците на отбранителните щабове на 30-те държави-членки на НАТО също организираха изключителна сесия в понеделник, с цел да обсъдят рецесията в Украйна.

Свикването на такава среща - която се организира виртуално - е знак за сериозността на обстановката .
 Шефът на МИ6 дефинира Китай, Русия и Иран за водещи закани
Шефът на МИ6 дефинира Китай, Русия и Иран за водещи закани

Ричард Мур: Ние и нашите съдружници и сътрудници би трябвало да се противопоставим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР