Най-критично важната човешка характеристика не може да бъде симулирана или

...
Най-критично важната човешка характеристика не може да бъде симулирана или
Коментари Харесай

Машините не могат да симулират емпатия – тя е човешка суперсила


„ Най-критично значимата човешка характерност не може да бъде симулирана или фалшифицирана – това е емпатията ”, споделя Риона МакНамара, специалист в писането на техническа документи
(снимка: персонален архив)

Машините няма да вземат работата на създателите на техническа връзка. Те могат обаче да бъдат скъп асистент, който да поеме задания като инспекция на правописа и линковете, прибавяне на обвързвано наличие, спазване на вътрешни политики и други, съобщи Риона МакНамара, специалист с над 25-годишен опит  в писането на техническа документи, на конференцията „ Evolution of TC 2021 ”.

Традиционният метод към техническата документи еволюира, вследствие на изменящите се упования на клиентите, все по-разпространената приложимост на технологии с отворен код, както и усъвършенстването на изкуствения разсъдък и машинното образование, довели до Siri и Alexa. Благодарение на машините, техническите комуникатори ще могат да се концентрират напълно върху най-ценното в тяхната работа – създаване на връзка с потребителите, акцентира специалистът.
още по тематиката
„ Най-критично значимата човешка характерност не може да бъде симулирана или фалшифицирана. Това е емпатията. Хората се отличават най-вече посредством способността си да усещат емпатия. Емпатията е нашата суперсила. Машините не могат да я основат. Поне към момента не. Не чакам скоро да имат такава дарба, в случай че изобщо в миналото се случи ”, посочи Риона.

Според нея, ангажимент на специалистите по наличието е непрестанно да ревизират дали напътствията за работа подхождат на измененията в упованията, по отношение на културните трендове.

„ Можем да реализираме това като използваме нашата суперсила. Оставяме на машините да правят рутинната работа и използваме нашите човещина и емпатия, с цел да сътворяваме връзки с потребителите. Да разбираме техните потребности, в това число прочувствени, и по какъв начин взаимодействат с нашите артикули. Изграждаме връзки с продуктовите екипи, с цел да създадем нови способи за взаимна работа и опит, които дават отговор на тези потребности ”, сподели Риона.

Може би машините могат да научат потребителите по какъв начин да употребяват артикул, само че „ ние можем да ги научим за какво ”, заключи специалистът с 15 години опит на разнообразни позиции в Гугъл.

Конференцията „ Evolution of TC 2021 ” се организира за пръв път в цифров формат сред 9 и 11 юни, с помощта на което в събитието се включиха още повече участници, отвън границите на Югоизточна Европа. Друга оригиналност беше и тридневният формат на конференцията, вместо обичайния до този миг двудневен подобен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР