Най-красивите неща са в малки опаковки. Звучи като клише, но

...
Най-красивите неща са в малки опаковки. Звучи като клише, но
Коментари Харесай

Тази пловдивчанка е само 120 см на токчета, но събра погледите в Дубай

Най-красивите неща са в дребни опаковки. Звучи като факсимиле, само че прелестно разказва пловдивчанката Даниела Петрова. 110-сантиметровата студентка от Университета по хранителни технологии прекатурна визиите за идеалната манекенка и накара целия свят да приказва за дребните дами.

Дани и още шест чаровни девойки от България, Русия, Филипините, Съединени американски щати и Италия провокираха възторг с присъединяване си в Международното фешън ревю за дребни хора, което се организира по време на седмицата на модата в Дубай. Нестандартната демонстрация бе проведена от дизайнерката Мириам Чалек, откакто станала очевидец по какъв начин жена с невисок растеж с неспокойствие търсила да си купи подобаващи облекла. Била много смутена да я гледа какъв брой е мъчно и че се наложило да търси в детския отдел. Затова Чалек изработила специфична серия за дребните дами и почнала да показва облеклата по целия свят - в Ню Йорк, Токио, Париж, решена " да промени дискриминационния диктат на красотата”. И да развенчае стандартите, че хубостта има съответни размери.

„ Моя другарка, също член на нашата организация „ Малки български хора”, видяла във Facebook, че Мириам си търси модели. Заедно с Нина Попова от Велико Търново и Максимилиана Станчева от Раковски взехме решение да опитаме. Но почтено казано, не вярвахме, че ще бъдем определени, защото имаше десетки претенденти от целия свят”, споделя пловдивчанката. Затова била извънредно сюрпризирана, когато Максимилиана се обадила с новината, че и трите летят за Дубай.

Бързо подготвили всички нужни документи, събрали багажа и в средата на май приключението почнало. „ За пръв път пътувах със аероплан. Беше доста вълнуващо”, призвана Даниела. В същото време девойките се чувствали и леко обезпокоени. Полетът бил с прикачване и до последно не знаели дали ще могат да се ориентират из големите летища в Италия и Турция. „ Все отново ние вървим по-бавно. Имахме и много багаж. Но на всички места хората бяха доста учтиви и ни помагаха. Охраната ни пускаше да не чакаме по опашки”, признателна е студентката.

В Дубай пък ги предиздвикали да се усещат като същински звезди. Цял екип от фризьори, гримьори и стилисти се грижел за тях. Учели ги по какъв начин да се движат по подиума като професионални модели, по какъв начин да театралничат за фотоси. От ежедневните дънки девойките облекли елегантни дизайнерски рокли. Медийният интерес бил голям. „ За първи път ми се наложи да заставам пред толкоз доста камери и аудитория. Взимаха ни изявленията, снимаха видеоклипове”, споделя Дани.

Местните хора обаче не ги приели толкоз задушевно. Даже ревюто замалко да не се състои. От няколко хотела отказали да ги настанят, откакто разбрали, че гостите им са разнообразни. Преживели и един противник случай. „ След ревюто трябваше да се приберем до хотела. Организаторите ни извикаха такси. Но когато водачът спря до нас и видя три ниски дами, просто възпламени колата и потегли. Така и не пожела да ни качи. Явно се изплаши от нас”, спомня си момичето.

Точно поради такова отношение Дани приела да взе участие в ревюто. Тя е безапелационна, че това да си друг, те прави специфичен. Подобен бил и претекстът на уредниците - да покажат, че всички хора имат някакво увреждане, без значение дали се вижда, или не. Ала всеки би трябвало да бъде признат.

„ Да се кача на стилния подиум е било моя детска фантазия. Но не съм вярвала, че тя ще се реализира. Всички знаем по какъв начин наподобяват моделите - високи, слаби, с съвършени тела. А в действителност не всички девойки могат да бъдат такива. Трябва да има разнообразни хора, с цел да бъде забавен светът”, споделя пловдивчанката. Тя ще продължи с стилните изяви, защото към този момент има покана за последващо ревю - в Париж в края на септември.
 Тя е 120 см на токчета, само че събра погледите в Дубай
 Тя е 120 см на токчета, само че събра погледите в Дубай
 Тя е 120 см на токчета, само че събра погледите в Дубай

Източник: Марица
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР