Най-касовият спектакъл на Музикалния театър „Фантомът на операта” гостува на

...
Най-касовият спектакъл на Музикалния театър „Фантомът на операта” гостува на
Коментари Харесай

Музикалният театър гостува с „Фантомът на операта” на Античн...

Най-касовият театър на Музикалния спектакъл „ Фантомът на операта” гостува на Античния спектакъл в Пловдив. Зрелищният мюзикъл на столичната натрупа за първи път излиза на открита сцена. Вечната тематика за неразбрания талант и посредственото общество, въплътена в шедьовъра на Уебър, ще оживее на 5 юли(от 21:00 часа) и на 5 септември(от 20:00 часа)сред естествения фон на Античния спектакъл в Пловдив.



На сцената на Музикалния спектакъл декорът на „ Фантомът на операта” се инсталира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона железна констструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера „ Попюлер”, където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания талант и неговата обичана във „ Фантомът на операта”.



„ Естественият фон от две равнища на Античния спектакъл в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място отвън нашия спектакъл, където можем да пренесем мюзикъла „ Фантомът на операта”” – споделя шефът на Музикалния спектакъл Марияна Арсенова. „ Този шедьовър на международния мюзикъл, който продължава да се играе с триумф в доста страни по света, а у нас - само на сцената на Музикалния спектакъл – с нищо няма да загуби от силата и въздействието си на фона на приспособения фон за Античния спектакъл в Пловдив. На тази сцена той ще бъде съпреживян още по-силно от публиката” – безапелационна е Арсенова. В хитовото заглавие взе участие съвсем цялата натрупа на театъра.

" Фантомът на операта " е най-скъпата режисура на Музикалния спектакъл, който е основал обичаи в жанра на мюзикъла у нас и е сложил най-вече от мюзикълите на Андрю Лойд Уебър. За „ Фантомът на операта” са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра и са вложени спомагателни средства в огромна сценография, нова техника и в изработването на 400 истински костюми. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки(Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова – Стойнова и Иван Савов.

На 5 юли на Античния спектакъл в Пловдив гледаме артистите: Владимир Михайлов(ФАНТОМЪТ), Християна Лоизу(КРИСТИН ДАЕ), Денко Проданов(РАУЛ), Христо Сарафов(РИШАР ФИРМЕН), Николай Борисов(ЖИЛ АНДРЕ), Людмила Козарева(МАДАМ ЖИРИ), Десислава Николова(МЕГ ЖИРИ), Зорница Дамянова(КАРЛОТА), Георги Ханджиев(УБАЛДО ПИАНДЖИ), Лъчезар Лазаров(ЖОЗЕФ БУКЕ), Кръстан Кръстанов(МОСЮ ЛЬОФЕВР), Александър Василев(МОСЮ РЕЙЕ), Грозданка Филипова(ДОВЕРЕНИЦА), Явор Радованов(АУКЦИОНЕР), Николай Димов(КОНТЕ), Сердикий Попов(КОНТЕ), Иван Христов(ПАСАРИНО), Иван Александров(ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИК), Никола Кабрузов(СНАЙПЕРИСТ)
Хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Юли Дамянов

" Фантомът на операта " е нео-готическа сантиментална история, която ни води на сцената на парижката опера „ Попюлер” през 19 век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките усеща на тайнствен воин, обитаващ скришен лабиринт под същата постройка. Скритият зад маска талант живее в цялостна изолираност от света и невидимо управлява живота в парижката музикална обител. Вечната борба сред гений и незначителност става съществена нишка в тази дълбока и „ призрачно “ въздействаща история.

След повече от 30 години на над 160 подиуми по света и над 70 влиятелни награди, от които 21 „ Грами” - непостижим връх и до момента - " Фантомът на операта " покорява сърцата и на взискателната българска аудитория.

Не пропускайте едно извънредно прекарване – шедьовъра на Андрю Лойд Уебър, изпълнен онлайн от солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния спектакъл – единствено на 5 юли(от 21:00 часа) и на 5 септември(от 20:00 часа) на Античния спектакъл в Пловдив

Билетите се продават в мрежата на Eventim.bg, а в деня на спектаклите на касата на Античния спектакъл в Пловдив

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР