Най-късно до края на септември или началото на октомври Планът

...
Най-късно до края на септември или началото на октомври Планът
Коментари Харесай

Стефан Янев за Петков и Василев: Незаменими няма

Най-късно до края на септември или началото на октомври Планът за възобновяване ще бъде изпратен. Това съобщи пред Дарик радио служебният министър председател Стефан Янев.

В коментар за високите цени на тока и проблемите в енергетиката, той уточни, че енергетиката е бранш, който е бил неглижиран в последните 10 години.

„ Енергийната система работи на прага на опциите си, само че сега цените са едни от най-ниските в Европа. Липсва устойчива тактика за развиването на енергетиката, сподели още той и уточни, че всички би трябвало да се обединят в решаването на проблемите в този бранш. Основното в тази тематика е да се създава евтина сила “, уточни Янев.

По думите му напъните на служебното държавно управление в тази посока може да не се видят незабавно, само че това което следва е взаимна работа на всички в тази област, взаимно с Комисията по енергийно и водно контролиране и с Енергийната борса, да се търсят пътища за превъзмогване на проблемите.

„ Развитието на нуклеарна мощ наподобява като логически развой на фона на Зелената договорка “, уточни още министър председателят.

„ Планът за възобновяване бе усъвършенстван и бе коментиран на равнище специалисти в Европейска комисия, само че има един проблем, който наподобява неизпълним. И той е да се сложи точна дата за затваряне на „ Мариците”, добави той.

„ Ние сме изправени пред алтернативата дали можем да вземем такова решение, или да се опитаме да намерим друго решение с Европейска комисия. Вариантите са налице “, сподели Янев и добави, че датата 2036 година за затваряне на Мариците е допустима, само че тематиката ще бъде сложена и на политическо равнище, в Европейския съвет.

„ Инфлацията е подбудена от огромното търсене в европейски и международен мащаб “, сподели още Стефан Янев и уточни, че с изключение на енергетиката инфлацията е другият главен проблем.

Във връзка с идните следващи избори министър председателят регистрира: „ Ние сме в неповторимата обстановка да вършим трети подред избори в една година “. Според него това е в следствие от неумението на политическите партии да разчетат желанието на хората и би трябвало да се търси решение. По думите му партиите би трябвало да търсят път към хората и да си зададат въпроса, за какво понижава изборната интензивност.

Янев повтори, че подготовката на изборите остава съществена задача и пред втория длъжностен кабинет под негово управление.

За поръчката на някогашните към този момент членове на първия кабинет „ Янев” – Кирил Петков и Асен Василев, да вземат участие в изборите на 14 ноември, министър председателят сподели, че в един тим незаменими хора няма, всички би трябвало да работят като един тим.

„ Отношението ни към тях и към всички останали партии ще бъде еднообразно, да се основат равни условия за всички “, безапелационен бе министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР