Най-късно до четвърък ще бъдат обявени окончателните резултати от вота,

...
Най-късно до четвърък ще бъдат обявени окончателните резултати от вота,
Коментари Харесай

ЦИК потвърди за абсолютен антирекорд по избирателна активност

Най-късно до четвърък ще бъдат оповестени окончателните резултати от вота, заяви на брифинг публицисти представителят на ЦИК доцент Цветозар Томов. Тогава ще е ясна и точната изборна интензивност, само че занапред е ясно, че това са изборите с безспорен антирекорд по този индикатор.

" Според данните досега, гласувалите са малко над 2,5 млн. души. Тази бройка ще се промени, само че не доста. Така че умерено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска изборна интензивност от всички извършени от 1989 г. насам. ", съобщи доцент Томов. 

Засега няма да се наложи прекрояване на мандатите поради оповестените през днешния ден от ЦИК дефинитивни и цялостни данни от преброяването предходната година, стана ясно на брифинга. Ако Национален статистически институт беше оповестил данните от преброяването по-рано, това щеше да се отрази на разпределението на мандатите в изборните региони, разяснява Цветозар Томов. Националният статистически институт обяви резултатите от последното преброяване на населението днес. След като към този момент има нови данни за броя на популацията, евентуално ще се наложи ЦИК да преразгледа разпределението на мандатите преди идващите избори, добави той.

Засега, при 99.91% обработени протоколи 7 партии влизат в идващия парламент, регистрират от ЦИК. С максимален резултат е обединението ГЕРБ-СДС, която получава 25.34% от гласовете. Следва я партия " Продължаваме промяната " с 20.20%. На трето място се подрежда ДПС с 13.75%. Четвърта е " Възраждане " с 10.17%.  " Българска социалистическа партия за България " остава пета с 9.30% от вота. Шеста и седма са надлежно " Демократична България " със 7.45% и " Български напредък " с 4.63%. Засега партия " ИТН " остава под 4-процентовата преграда. Изборът " Не поддържам никого " са създали 87 553 гласоподаватели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР