Най-жестокият руски сериен убиец в най-новата история на страната получи

...
Най-жестокият руски сериен убиец в най-новата история на страната получи
Коментари Харесай

Следващият Чикатило бил полицай в Русия

Най-жестокият съветски сериен палач в най-новата история на страната получи втора доживотна присъда, откакто стана ясно, че жертвите му са не 22, а близо 80, оповестява Би Би Си.

Впечатляващото в тази ситуация на 53-годишния Михаил Попков е, че по специалност той е служител на реда в региона на Иркутск и 20 години действията му са останали неразкрити.

По личните му думи, той почнал да „ прочиства” сибирския град Ангарск от „ аморални жени” през 1992 година В реалност, обаче, жертвите му били всевъзможни дами, на възраст сред 16 година и 40 година

Предлагал им транспорт късно вечерта, в някои случаи – дори с патрулната кола. Убивал ги с секира или чук и скривал обезобразените тела в гористи местности или дори в локално гробище. Поне 10 от жертвите са били изнасилени преди гибелта си. През годините лишил живота и на собствен сътрудник служител на реда.

Попков бил хванат чак през 2012 година, когато в колата му била открита ДНК на жертва. Първата му доживотна присъда беше единствено за част от зверствата, само че следствието продължи и по този начин служителят на реда беше обвързван с още десетки убийства.

За съпоставяне, „ Канибала от Ростов” – Андрей Чикатило, беше разстрелян през 1994 година за убийствата на 52 или 53 души по руско време, основно деца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР