Най-изявените абсолвенти получиха свидетелства за отличие и доказан стремеж за

...
Най-изявените абсолвенти получиха свидетелства за отличие и доказан стремеж за
Коментари Харесай

300 абсолвенти се дипломираха днес в БСУ, Випуск 2023 - бъдещи финансисти, педагози и криминалисти

Най-изявените абитуриенти получиха свидетелства за отличие и потвърден блян за издигане престижа на академичната общественост

Над 300 абитуриенти от 14 бакалавърски специалности и 22 магистърски стратегии получиха своите дипломи за висше обучение от Бургаския свободен университет. По традиция абитуриентите получиха свидетелства си в тържествената зала на университета, която бе претъпкана от близки и родственици на висшистите, пристигнали да ги видят с роба и шапка с пискюл.

Ректорът на образователното заведение  проф. Милен Балтов поздрави всеки завършващ като му стисна ръката и им пожела бързо професионално израстване.

Официални посетители на дипломирането на абитуриентите на БСУ Випуск 2023 бяха проф. Васил Янков - почетен ректор на БСУ, проф. Галя Христозова – ректор на университета в интервала 2014-2022 година, проф. Димитър Юдов, проф. Лина Анастасова, Янко Янков, кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, регионалният шеф на Бургас и  и декан на Центъра по юридически науки проф. Мария Нейкова, народните представители от 2-МИР Андрей Рунчев, Галя Желязкова,  Борис Аладжов, Даниела Божинова. Събитието бе почетено още от кмета на Приморско доктор Димитър Германов, началника на Регионалното ръководство в Бургас Петя Петрова, изпълнителния шеф на " Промет Стийл " ЕАД Дмитро Захарченко, Олга Башкирова - шеф " Човешки запаси " в  " Промет Стийл " ЕАД, Стоян  Николов от " Лукойл Нефтохимик Бургас ", шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров, проф. Владимир Гончев - консултант на министъра на опазването на здравето. Сред гостите бяха и преподаватели по интернационалните стратегии от Латвия, Полша и Швеция. 

Преподаватели бяха удостоени с по-висока академична служба. Това са Диана Саботинова – проф. по стопанска система, Хасан Азис – доцент по администрация и ръководство, Зорница Ганева – доцент по педагогика и други. 

Свидетелства за отличие и потвърден блян за издигане престижа на академичната общественост получиха изявените абитуриенти.

Областният шеф на област Бургас и декан на Центъра по юридически науки проф. Мария Нейкова, която е ученик на Бургаския свободен университет, поздрави абитуриентите с прочувствена тирада. 

" Аз самата прекрачих прага на тази постройка преди доста години. Завърших университета, само че останах вечно обвързвана с него, тъй като, повярвайте ми, когато професионалният ни избор е верен, ние имаме мотивацията и упоритостта да сме допустимо най-хубави в определената активност, а това става, когато сме създали най-смислената инвестиция в познание, научни достижения и професионален опит. Преподавателите в БСУ останаха вечно в сърцето ми, някои от тях са мои сътрудници, а други мои другари. Това са хора, които освен горят в работата си, само че и съумяват да предадат своя опит на студентите си. Това са хората, които са ме стимулирали да стигна дотук. Вие, студенти, сте избрали път, който ще ви води до хоризонта, който сами сте си дефинира с мечтаната специалност. Нека този път да е дълъг, логичен и изпълнен с труд, воля и непримиримост. Извървете го с достолепие и с готовност за добра професионална реализация ", сподели регионалният шеф проф. Мария Нейкова. 

" Днес е значим от вашето израстване в живота. Днес получавате своите дипломи за приключено висше обучение в Бургаския свободен университет. Това е един трогателен и запаметяващ се ден, тъй като приключвате една страница в своя живот и отваряте нова, цялостна с провокации и бъдещи триумфи. Вярвайте в напъните, които сте полагали през годините, тъй като няма опция на знанието. БСУ от дълго време се е потвърдил като висше образователно заведение, което основава положителни експерти. Една огромна част от сътрудниците в администрацията, в която аз работя, са приключили БСУ и вземат участие във водещи планове за развиването на общината. Голяма  част от правосъдната система в Бургаския район и от разнообразни държавни институции са приключили този ВУЗ. Аз имам вяра, че знанията, които сте натрупали, с помощта на вашите преподаватели, сигурно ще ви донесат това задоволство и полза в бъдещото ви развиване. Гордейте се, че сте приключили нашия влиятелен университет и вярвайте в себе си. На добър час! ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов.  

" В днешния празничен ден вие се връщате към студентските години в университета. Преживявате триумфите и съмненията си, премисляте упованията по отношение на резултатите. Тук са вашите родственици, другари и деца, като всички те претърпяха с вас годините на следване. Много от вас занапред ще поемат към нова кариера, а някои към този момент стартираха личен бизнес. Сигурни сме, че добитите и претърпени в БСУ познания и умения ще съумеят да се капитализират. Във Випуска има спечелили в състезания, осъществили се на управнически позиции и стотици гении. Ние сме университета на Бургас, на Черно море и се гордеем, че отсам потегля част от образа на града. Всичко в живота е урок и в никакъв случай не спирайте да учите ", уточни ректорът на БСУ проф. Милен Балтов.

Още фотоси от събитието ВИЖТЕ НА СТРАНИЦАТА НА ФЛАГМАН.БГ ВЪВ ФЕЙСБУК:

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР